У Звенячині міліціонери хвилин на сорок затримали автобус з чернівецькими дітьми (оновлено)

У Звенячині міліціонери хвилин на сорок затримали автобус з чернівецькими дітьми (оновлено)

17.05.2013, 16:11

Як стверджують джерела BukNews, на пості ДАІ у Звенячині правоохоронці висловлювали підозру, що комфортабельний 50-місний автобус з дітьми може повернути в напрямку на Київ. Насправді ж ці буковинські діти - віком семи-восьми, можливо, до одинадцяти років, їхали на танцювальний конкурс до Мінська (Республіка Білорусь). Власне, для того, щоб пересвідчитися в тому, що це ніякі не мітингувальники досить було просто глянути на сонних пасажирів, а також зазирнути в супровідні документи, які мали при собі дорослі. Отак насправді виконується обіцянка найвищого міліцейського керівництва краю не перешкоджати рухові транспортних засобів, які слідують в будь-якому напрямку. В тому числі на фінальний марш опозиційної акції "Вставай, Україно!".

Вчора, нагадаємо, екс-депутат Чернівецької облради С. Добржанський повідомив, що не зміг без проблем помітяни залізничні квитки на Київ, бо "уже тиждень як продаж квитків на Київ на 17.05 заблоковано, і це не вирішує навіть начальник вокзалу, бо була ситуація, коли один депутат хотів придбати, але йому не дали, то він аж через центральний офіс ледве вибив, тому можу тільки повернути гроші. Питаюся: а у чому причина? Та ТАМ ЯКИЙСЬ МІТИНГ".

Як показує http://booking.uz.gov.ua/, що квитки з Чернівців на Київ є аж з 20/05.

Журналіст molbuk.ua спробував замовити автобус для перевезення до Києва на мітинг опозиції.

– На суботу в нас дуже багато виїздів, – каже перевізник. – На такі виїзди даішники часто зупиняють водіїв. Може, навіть не варто "рипатись" із Чернівців. Багато водіїв "морозиться", не дуже хоче їхати до Києва. Може таке бути, що виїхали, проїхали шматок дороги, а там – "пригальмували", якщо не в Чернівцях, то десь в іншому місті.

– У суботу не можу, бо на неділю маю весілля, – каже інший водій. – Я й сам поїхав би на марш опозиції. Не знаю, чи зупинятимуть даішники. У роки, коли ми їздили за Ющенка, нас зупиняли. Кидали під колеса всілякі шипи. А тепер хто його знає, що їм у голову зайде. У часи Помаранчевої революції такі дива траплялися…

На залізничному та автовокзалі придбати квитки до столиці нам теж не вдалося.

Правоохоронні органи не чинять жодних перешкод громадянам, які мають намір приїхати до Києва з інших регіонів для участі у масових заходах у суботу.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, відповідаючи на запитання опозиції у парламенті.

Зокрема, депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко заявив про те, що до опозиції надходять десятки повідомлень з різних міст України про те, що органи внутрішніх справ віддали команди "не випускати до Києва жодну одиницю транспорту для перевезення громадян, які можуть бути на акціях, а також не продавати жодного квитка на автобуси, поїзди".

На це Захарченко відповів: "Ніяких перешкод щодо організації мирних зібрань громадян органи внутрішніх справ чинити не збираються. Таких команд ніхто не віддавав".

Якщо у вас будуть якісь випадки, мені особисто направляйте таку інформацію, я її буду брати на свій контроль і організовувати її перевірку".

Як відомо, 18 травня на Європейській площі в Києві відбудеться мітинг у рамках всеукраїнської акції "Вставай, Україно!".

Разом з акцією опозиції під егідою Партії регіонів відбуватиметься акція "Всеукраїнський антифашистський марш "У Європу - без фашистів!".

Також стало відомо, що 18 травня в Житомирській, Чернігівській, Черкаській областях до 15:00 не їздитимуть приміські автобуси в напрямку Києва.

Автоперевізники відмовляються коментувати ситуацію, при цьому водії відзначають, що компаніям загрожують забрати ліцензії на перевезення у разі виходу на маршрут.

Українська правда

1


КОМЕНТАРІ (1)

Моральные уроды!!!!!!!!

avatar

Я

17 травня 2013 11:55