У Зеленського посилюють міжнародний напрямок, щоб разом із США протистояти Кремлю – політолог

У Зеленського посилюють міжнародний напрямок, щоб разом із США протистояти Кремлю – політолог

18.03.2021, 10:37

Призначення Ігоря Брусило заступником голови Офісу Президента свідчить про те, що на Банковій підсилюють міжнародний напрямок.

Мета - налагодити ефективну роботу з США, щоб спільно протистояти Росії, вважає політолог Андрій Золотарьов.

«Сьогодні багато говорять і пишуть про призначення Ігоря Брусило заступником голови Офісу Президента. Однак мало хто звернув увагу на інформацію про те, чим він буде займатися в Офісі Президента - «якісна організація та змістовне наповнення міжнародних візитів Президента Зеленського», - коментує Золотарьов.

На думку політолога, цим кадровим ходом голова ОП Андрій Єрмак зміцнює команду, а саме – її міжнародну складову. Це дозволить налагодити ефективну комунікацію з новою адміністрацією Білого Дому.

Золотарьов відзначає, що останнім часом Президенту Володимиру Зеленському та його Офісу доводиться протистояти зростаючому пресингу з боку Росії. Тиск Кремля викликаний як небажанням української влади йти на поступки по Мінським угодами і відмовою дати воду до Криму, так і недавніми санкціями проти Віктора Медведчука і його каналів.

«У таких умовах для Єрмака вкрай важливо посилити роботу з Вашингтоном проти РФ. Цілком ймовірно, що Брусило - не остання кадрова перестановка. І, якщо й не на рівні заступника голови ОП, то на рівні радників і консультантів цей напрямок посилюватимуть», - прогнозує політолог.

1