У Заставні не вщухають політичні баталії на перших виборах новоствореної Заставнівської ОТГ

У Заставні не вщухають політичні баталії на перших виборах новоствореної Заставнівської ОТГ

26.03.2018, 11:37

На запрошення міського голови Василя Радиша народний депутат України Максим Бурбак був присутнім на зборах громади Заставни.

- Політичні передвиборчі баталії не вщухають у місті. Прикро, але тут скандал за скандалом, - поділився враженнями парламентар. -  Повна зала людей, адже події навколо процесу формування мажоритарних округів на перших виборах новоствореної Заставнівської ОТГ набули широкого розголосу.

- У своєму виступі закликав всіх учасників сурово дотримуватись виборчого законодавства, не забувати про те, що виборами життя не завершується, наступного дня встане сонце і треба буде зустрічатись один з одним та дивитися в очі. Попередив місцеву владу про незаконність втручання у виборчий процес, про неприпустимість фактів «співбесід» з майбутніми кандидатами стосовно участі в виборах по спискам партій-«фаворитів». Звернувся до правоохоронних органів перевірити факти, оприлюднені на зборах, та жорстко реагувати на будь-які намагання повпливати на проведення чесних і вільних виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Двічі повторювати не буду!" Бурбак застеріг голову Заставнівської РДА від тиску на майбутніх кандидатів від Народного Фронту

- Іван Бурдейний, член виборчої комісії, одразу публічно заявив, що маніпуляції представників «Батьківщини» в комісії не пройдуть, процес жеребкування відбувся з порушеннями, що підтвердив своїм рішенням Вінницький апеляційний суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Заставні представники ВО «Батьківщина» оскаржують рішення міської виборчої комісії

- Міський голова зосередився на обговоренні місцевих питань. Також підтвердив готовність забезпечити прозорість, публічність та законність виборчого процесу. Не обійшлось і без передвиборчих дебатів майбутніх кандидатів і колишнього міського голови. Його «гаряче» вітала громада. Ще не всі забули його «звитяги».

- Вибори до Заставнівської ОТГ фактично стартували. Переконаний, вони пройдуть без суттєвих порушень, адже громада вже споглядати зі сторони не буде. Не дочекаються місцеві князьки!!! - висловив переконання Максим Бурбак. 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

 

СвÑ?Ñ?лина вÑ?д Maksym Burbak.

1