У Задубрівці релігійні громади не змогли домовитися про почергове користування місцевим храмом

У Задубрівці релігійні громади не змогли домовитися про почергове користування місцевим храмом

23.12.2019, 11:25

22 грудня у Задубрівці між релігійними громадами села виникла суперечка щодо користування культовою спорудою. Поліцейські одразу розмежували учасників конфлікту. На даний момент правоохоронці охороняють безпеку учасників релігійних заходів.

Інцидент стався приблизно об 11:30. Представники різних релігійних громад намагалися домовитися про почергове користування місцевим храмом і прилеглою територією. Під час перемовин між сторонами виникла суперечка, що переросла у штовханину.

Поліцейські миттєво відреагували на загострення ситуації та, відповідно до статті 36 (Вимога залишити місце і обмеження доступу на визначену територію) Закону України «Про Національну поліцію», розмежували учасників конфлікту.

До правоохоронців надійшло декілька звернень від представників обох релігійних громад щодо вказаного інциденту, а також заява про перешкоджання журналістській діяльності від представниці одного з місцевих онлайн-видань. Наразі співробітники Заставнівського відділення поліції перевіряють отриману інформацію, опитують учасників конфлікту, встановлюють його очевидців та всі обставини.

Поліцейські проводять з вірянами профілактичні бесіди, наголошують на неприпустимості порушень законодавства та вирішенні усіх питань виключно у правовому полі, повідомляє пресцентр ГУ НП в Чернівецькій області. 

Тим часом журналістка місцевого видання «Чернівці.Online» Галина Єреміца подала до поліції заяву про перешкоджання її професійній діяльності під час сутичок 22 грудня між представниками різних релігійних громад біля храму в Задубрівці Чернівецької області.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Мені перешкоджали невідомі особи – затуляли камеру, хапали за руки», – йдеться в заяві журналістки.

Поліція Чернівецької області повідомила, що перевіряє отриману інформацію, опитує учасників конфлікту, встановлює його очевидців та всі обставини.

1