У Йорданештах просять державу добудувати їм школу (ОНОВЛЕНО)

У Йорданештах просять державу добудувати їм школу (ОНОВЛЕНО)

29.03.2017, 02:28

Лист відповідного змісту з підписами мешканців села адресовано віце-прем’єр-міністру України - міністру регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадію Зубку.  

Нагадаємо, минулого року навколо будівництва цієї школи виник скандал. Народний депутат України Г.Ванзуряк прокоментував закиди щодо можливих зловживань під час будівництва у січні 2016 року в інтерв'ю журналісту Василю Гейнішу.

— І нарешті про таке. У мережі Інтернету, Григорію Івановичу, з’явились звинувачення на вашу та адресу генерального директора ТзОВ «Надія» Василя Бічера щодо, начебто, фінансових зловживань у ході завершення будівництва нової школи в с. Йорданешти Глибоцького району. Як би прокоментували ці закиди?

— Хотів би заспокоїти всіх, що де б Тіміш не опинився, він  свою громадську активність проявлятиме сповна, колег однодумців не здасть, а  людей простих захищатиме і надалі.  За спинами інших ховатись — не в моєму характері. Із приводу  закидів відповім так: проникнення на територію будівельного майданчику без дозволу керівника фірми  не має право ніхто. Це була спроба правоохоронців разом із однією з напівкримінальних структур зробити реальну провокацію для відсторонення будівельної фірми від подальшої роботи. Комусь дуже сподобався майданчик з мільйонними коштами.   До речі на вул. Шевченка у Чернівцях прикраси і позолота в офісі тієї структури коштують дорожче за річну зарплату всіх йорданештських учителів.

Дуже цікавим для мене було прочитати текст документу, на підставі якого поліція робила перевірку. Це уривки з депутатського запиту керівника одного осередку партії Добродомова.  

Йорданештська школа недобудованою простояла з 2012 року, бо  не фінансувалася. Регіонали попіарилися перед виборами і кинули громаду та будівельну фірму. Ми відновили фінансування. Тепер йорданештська громада одержала надію. Отож, дайте школу добудувати і тоді приїжджайте з перевірками в межах діючого законодавства. До речі, і 30 і 31 грудня, 2  січня, роботи на об’єкті не припинялися, тому, що всі розуміють важливість своєчасного завершення будівництва школи. А в той час доброзичливці святкували  ретро-вечірки на Буковелі – чи не найдорожчому комплексі у Європі.  

Зі свого боку я підготував вже запит до Міністерства внутрішніх справ, зокрема, до пана  Авакова з повноцінним відео незаконного проникнення на територію об’єкту. Ознайомлю з цим відео  і Президента України.  

Нарешті 29.03.2017 р. нардеп Г.Тіміш продовжив тему. Допис відповідного змісту він оприлюднив на своїй сторінці у ФБ

- Нарешті отримали з ОДА відповідь на моє звернення до Зубка стосовно включення основних будівельних об'єктів незавершеного будівництва на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Поки в ОДА це готували, ми організували зустріч Глибоцьких керівників, районних депутатів, сільських голів і представників Йорданештськоі громади з віце-прем'єром. Геннадій Зубко дав вичерпну відповідь, що Йорданештське будівництво буде профінансовано в поточному році. 

В минулому році за моїм зверненням, з коштів соцеконому на добудову пішло 3,2 млн. грн., це відбувалось якраз тоді, коли в області за 24 млн. грн.  стахановськими темпами добудовували злітну смугу аеропорту на чагорських землях!!!! Хотілося дізнатися, скільки в 2016-му було виділено коштів на школу за сприянням Фищука? ... Що є найпріоритетнішим в області на сьогодні, добудова важливих соціальних об'єктів, а може дороги? Чомусь ні першого, ні другого люди не бачать... Це ж треба було голів району, депутатів і голів сільрад повезти до ВРУ, в Кабмін і доводити важливість завершення довгоочікуваних довгобудів...

1