У 'Європейській солідарності' оголосили про програш офісу Президента України в боротьбі за Чернівецьку область

У "Європейській солідарності" оголосили про програш офісу Президента України в боротьбі за Чернівецьку область

28.12.2020, 09:41
Офіс Президента програв боротьбу за Чернівецьку область.
 
Про це заявив Сергій Костинський - Член центральної ради партії ЄС.
 
Не допомогли а ні моральний тиск на депутатів, а ні обіцянки, а ні застосування адміністративного ресурсу.
 
Європейська Солідарність, на шляху до переформатування влади в області, подолала всі перешкоди й зайняла гідну позицію, відповідно до свого опозиційного статусу.
 
Таким чином, Президія Чернівецької обласної ради на сьогоднішній день виглядає наступним чином:
 
Голова обласної ради - Олексій Бойко, Аграрна партія
Перший заступник голови - Микола Гуйтор, Слуга народу
Заступник голови - Михайло Павлюк, Європейська Солідарність
 
На сьогодні Європейська Солідарність представлена у місцевих радах наступним чином:
 
Чернівецька обласна рада - Михайло Павлюк, заступник голови
Чернівецька районна рада - Андрій Федосов, заступник голови
Дністровська районна рада - Богдана Крива, Перший заступник голови
 
Резюмую:
#ЄС - серед ключових переможців місцевих виборів у Чернівецькій області.

Новообраний заступник голови Чернівецької обласної ради вважає, що питання бюджетного забезпечення комунальних установ, лікарень, закладів освіти, а також соціального забезпечення тих вразливих категорій, котрі потребують допомоги, стануть першочерговими пріоритетами роботи ради, пише 0372.ua.

Про це Михайло Павлюк розповів під час брифінгу за результатами другого дня першого пленарного засідання Чернівецької обласної ради у п'ятницю, 18 грудня. 

Він повідомив, що під час засідання була пропозиція для "Європейської Солідарності" обійняти посаду голови Чернівецької обласної ради. За неї проголосували 46 депутатів. 

Обрання заступником голови Чернівецької облради - це честь та надзвичайно висока відповідальність. Служив, служу та буду служити українському народові, - сказав Михайло Павлюк.

Голова фракції "ЄС" зазначив, що маючи досвід депутатства у місцевій раді, роботи в органах виконавчої влади, добре розуміє важливість, з одного боку, злагодженої роботи депутатів, депутатських груп та комісій, а з іншого - захисту інтересів, прав та свобод буковинців.  

Європейська Солідарність не толерує безчинство, непрофесіоналізм, непрофесійні дії як центральної, так і місцевої влади. Ми були і залишаємося в опозиції, але ми не можемо бути в опозиції до буковинців, до наших жителів, до чернівчан. Тому ми докладатимемо усіх зусиль, щоб питання бюджетного забезпечення комунальних установ, лікарень, закладів освіти, соціального забезпечення тих вразливих категорій, котрі потребують допомоги були серед пріоритетів, - запевнив заступник голови облради. 

Зі слів Михайла Павлюка, попереду - прийняття обласного бюджету, затвердження більше десятка регіональних та місцевих програм, надвичайно важка робота по програмі соціально-економічного розвитку на 2021 рік. "Найголовніше, що вся ця робота проводитиметься в умовах агресії РФ на Сході україни, пандемії коронавірусу і колосальних внутрішніх проблем. Тому ЄС і я особисто, як голова фракції та заступник голови облради, не будемо стояти осторонь, а захищатимемо інтереси буковинців," - сказав депутат.

Також Михайло Павлюк закликав громадськість, експертів, науковців, лідерів профспілок, громадських рухів, які мають вагу у суспільстві та вболівають за долю держави заголом, та Буковини, зокрема, до конструктивної і злагодженої роботи.

 
Європейська Солідарність представлена у Чернівецькій міській раді тепер не тільки потужною фракцією.
 
За рішенням більшості депутатів міської ради, посаду голови Постійної депутатської комісії з питань бюджету та фінансів обійняв досвідчений Василь Максимюк.
 
Посада секретаря Виконавчого комітету Чернівецької міської ради довірена перспективному Сергій Добржанський.
 
Крім того, до складу Виконавчого комітету обраний фаховий Денис Затірка.
 
Вітаю колег з отриманням довіри від міста та прошу гідно та ефективно захищати інтереси чернівчан.
 
Най Бог допомагає! - побажав   Сергій Костинський - Член центральної ради партії ЄС.
 
22 грудня відбулось 2 пленарне засідання 1-ї сесії Чернівецької районної ради.
 
Розглядали дуже важливі питання для подальшої роботи ради - питання регламенту, кількості та особового складу постійних комісій.
 
Усі члени команди Європейська Солідарність будуть працювати у комісіях райради, роботи вистачить на всіх!
 
Про це повідомив Dima Stoyan
 
 Мене обрано головою постійної комісії з охорони здоров'я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО та їх сімей.
 
Це велика честь і, разом з тим - велика відповідальність. Буду робити все, щоб комісія, яку мені довірили очолити, діяла чітко згідно законодавства, захищаючи інтереси громади!
 
Також вітаю свою колегу Ірина Хащова, що також увійшла до складу цієї комісії.
 
Плануємо активно долучати до роботи комісії громадськість та представників установ, які входитимуть у сферу нашої відповідальності.
1