У виконавчій владі в області хаос. Знищують відділи, через особисту неприязнь до керівників - нардеп

У виконавчій владі в області хаос. Знищують відділи, через особисту неприязнь до керівників - нардеп

04.10.2017, 17:02

Іван Рибак, народний депутат України, розповів у програмі "Суть Речей" на Радіо 10, що у виконавчій владі Буковини зараз багато проблем через непрофесійний підхід до роботи

Людмила Григорчук:  Ви ініціюєте перед Кабміном та Президентом України питання щодо звільнення із займаної посади голови Путильської РДА М.Савчука. Які там проблеми?

Іван Рибак: Чернівецька область – це єдина область, де представники пропрезидентської партії, БПП, знаходяться практично в опозиції. До виконавчої, обласної виконавчої, районних влад. От назвіть представників БПП, який би працював у виконавчій владі.

Людмила Григорчук: Павлюк Михайло

Іван Рибак: Так, Павлюку дали таку можливість, це людина досвідчена і людина мудра і зараз пройшов відповідний конкурсний відбір і став першим заступником адміністрації. А в районах немає, звільнені всі. Дійшло до того, що якщо ти член Солідарності, то уявіть собі, коли такий розгул демократії, члена президентської партії виганяли з директора школи, з керівної посади.

Людмила Григорчук: Безпідставно чи знаходили причини?

Іван Рибак: Знаходили. От в одному випадку, мого помічника, Дмитра Фрея, який був начальником відділу освіти у Путильському районі, голова РДА звільнив, той через суд відновився на посаді, пройшов всі інстанції, апеляції. Після цього, голова РДА зрозумів, що в такий спосіб він звільнити його не зможе і він узяв і ліквідував через свою особисту неприязнь до керівника освіти, взагалі відділ освіти в районі. Тепер Путильський район, чи не єдиний район в Україні, який не має відділу освіти. Натомість створений маленький сектор.

Людмила Григорчук: Хто вирішує тоді всі питання?

Іван Рибак: В мене теж це питання виникло до голови ОДА, пана Фищука, на що отримав відповідь, що ліквідація відділу освіти в районі неприпустима, адже це вплине на показники навчально-виховного процесу. Якщо вже обласна адміністрація не керує головою районної адміністрації…

Людмила Григорчук: Він не був в курсі?

Іван Рибак: Мені здається, що у виконавчій владі в області хаос, і це слабо сказано і прикладом цього було і те, що відбулося на сесії обласної ради. Щодо перспективного плану ОТГ, проекти рішення обласної ради готує обласна адміністрація. І в цьому проекті рішення написано: звернутися до обласної адміністрації, щоб та звернулася до Кабінету Міністрів. Так що, ви самі не могли звернутися? Обласна рада мала на це давати доручення?

Іван Рибак: І таких маразмів є достатньо багато. І прикладом ще однієї є те, що відбувається у Путильському районі, де знищуються відділи. Не дивно, що обласна адміністрація ліквідовує відділ економіки чи департамент. Це серйозна структура, яка робить статистику, від якої повинна далі розвиватися ця економіка. Від якої повинні відштовхуватися всі ті, які хочуть займатися бізнесом. Для того, щоб вивчати ринок і потрібен департамент економіки, який виконує всі ці функції. А його ліквідовують, бо є особиста неприязнь до пана Сідляра. І таких прикладів у області є тьма.

Людмила Григорчук: Що робити з цим?

Іван Рибак: Ми відпрацювали з юристами нормативно-правову базу, в яких вказуємо на серйозні порушення голови РДА. Надаємо цю інформацію голові ОДА, на якій підставі він може звільнити відповідного керівника, точніше клопотати про звільнення перед Президентом і перед урядом. Крім цього назад то треба вернути, скасувати такий документ, який ліквідовує відділ освіти. Потрібно скасувати? Потрібно. Ми ж зараз вступаємо у осінньо-зимовий період, школи повинні бути забезпечені теплом.

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (1)

1. Павлюку конкурс зробили, тому і пройшов!

2. Який він досвідчений? Звідки досвід? Може тато передав?

3. Куліша в жопу ніхто не гнав, сам пішов добровільно.

4. Зубко заявив, що скоро ні райадміністрацій, ні райрад не буде. Значит Савчук правильно робить, що розганяє чиновників.

5. А чи не було маразму, коли Рибак сам сидів в обладміністрації? Чи може нагадати, що витворяв?

6. Не треба тикати пір'я в сраку, якщо в самого рильце в пушку!

avatar

Рибачку

05 жовтня 2017 18:07