У Вижниці відкрили літню школу для методистів та вчителів курсів духовно-морального спрямування загальноосвітніх шкіл

У Вижниці відкрили літню школу для методистів та вчителів курсів духовно-морального спрямування загальноосвітніх шкіл

11.07.2018, 15:51

Разом зі старшим єпископом Всеукраїнського Союзу Церков Християн Віри Євангельської України Михайлом Паночком голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян завітав до Вижниці, де взяв участь в урочистому відкритті літньої школи для методистів та вчителів курсів духовно-морального спрямування загальноосвітніх шкіл.

Участь у чотириденному навчанні, що відбувається відповідно до плану роботи Міністерства освіти і науки України та за сприяння Громадської ради з питань співпраці з церквами і релігійними організаціями при міністерстві, беруть представники майже усіх регіонів України та основних християнських конфесій.

Звертаючись до присутніх, Іван Мунтян наголосив на тому, що реформування системи освіти в Україні нині дозволяє запроваджувати якісно нові підходи до навчально-виховної роботи. Одним із особливо важливих напрямів цієї роботи є духовно-моральне виховання підростаючого покоління. Посадовець додав, що в Чернівецькій області ця робота здійснюється доволі ефективно завдяки співпраці освітян з громадськими та релігійними організаціями.

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян подякував за чималу методичну та організаційну допомогу благодійним фондам «Східноєвропейська гуманітарна місія» та «Живи, Буковино!». Керівника останнього – Василя Бербеку відзначив Почесною грамотою та годинником обласної ради.

- Відзначив, що Господь благословляє Україну саме через таке духовне навчання та пізнання Святого Письма. Побажав усім учасникам літньої школи щастя, миру добра та Божої ласки, - розповів Іван Мунтян

1