У Вижниці суд заборонив Народну раду

У Вижниці суд заборонив Народну раду

29.01.2014, 16:39

Чернівецький окружний адміністративний суд заборонив голові Вижницької районної ради, його заступникам, іншим особам підписувати, вчиняти дії щодо оформлення та оприлюднення рішень 23 сесії ради від 29 січня 2014 року.

Вивчивши законність рішень районної ради, прокуратура виявила низку грубих порушень норм Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування», які регламентують діяльність районних рад.

Зокрема, всупереч Основному Закону, рада своїм рішенням передбачила створення нелегітимного  органу - Народної ради, як колегіального органу, уповноваженого представляти інтереси народу України, чим здійснила спробу посягання на Конституційний лад держави.

Протиправність вказаних рішень є очевидною, існує небезпека заподіяння шкоди інтересам держави, що може виразитися в дестабілізації роботи державних установ, органів місцевого самоврядування у зв’язку зі спробою утворення неконституційного органу влади. Оскільки це може призвести до соціальної напруги в суспільстві, прокуратурою було внесено клопотання про забезпечення позову.

Крім того, суд заборонив Хотинській міській раді оприлюднювати рішення сесії від 28.01.2014 року щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Раніше ми повідомляли: Вижницька районна рада визнала повноваження Народної Ради України і Буковини

1