'Друзі Януковича' у Верховній Раді України  не голосували за повернення вкрадених грошей, - нардеп

"Друзі Януковича" у Верховній Раді України не голосували за повернення вкрадених грошей, - нардеп

03.05.2017, 11:15

Народний депутат України Максим Бурбак переконаний, що в парламенті існує неформальне лобі народних депутатів, які  відстоюють інтереси колишнього диктатора Януковича. До складу цього лобі входять фракції "Батьківщина" і "ОпоБлоку". Свідченням того, що ці політичні сили відстоюють інтереси Януковича, на думку Максима Бурбака, стало небажання їхніх депутатів підтримати закон про спецконфіскацю коштів украдених колишнім главою держави. 

Про це голова парламентської фракції «Народного Фронту» сказав під час спілкування з чернівецькими журналістами, пише buknews.com.ua

- Громадяни  справедливо ставили питання про те, чому жоден представник попереднього режиму не покараний, чому нічого з украденого ними не повернули державі, - сказав Максим Бурбак. -  А тому, що у Верховній Раді України є лобі друзів Януковича. І прикро, що до цього лобі належать фракції "Батьківщина" і "ОпоБлоку", які жодного разу не давали голосів за жоден із законопроектів, який передбачав спецконфіскацію украдених коштів. Це була виняткова позиція "Народного фронту". Наші депутати підготували  кілька законопроектів, в яких враховували усі побажання єврооптимістів, але навіть після цього вони все одно не давали голоси  за спецконфіскацію. Водночас свій проект закону вони теж ніколи не подавали. Намагайтеся скільки завгодно, а ми все-одно цього  ніколи не зробимо. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народний фронт" майже два роки боровся, щоб повернути ці гроші до бюджету: у Януковича конфіскували 1,5 млрд доларів

Нардеп Оксана Продан утрималася від голосування за спецконфіскацію накраденого Януковичем: нардепи приміряли законопроект на себе?

- Нарешті минулого тижня ці кошти вдалося повернути за  процедурою заочного судочинства, яку ми прийняли у парламенті. Процедуру застосував Генпрокурор України, чому передувало рішення РНБО, яке очолює один із лідерів "Народного фронту" Турчинов. А інший представник "Народного фронту" Андрій Пишний – керівник Ощадбанку, на рахунках якого лежали ці кошти, - одразу передав їх до казначейства. Вважаю, що це є відновленням соціальної справедливості, коли гроші, які Янукович і його банда вкрали, направлені до бюджету України. Хоча перед тим суспільство годували фейками, що ці гроші розпилять.

- Але щойно кошти повернули, Президент України привітав усіх громадян з цією подією. Дякую Петру Олексійовичу, що він підтримав ініціативу "Народного фронту" щодо того, аби половину цих коштів спрямувати на підвищення обороноздатності і національної безпеки. А решту - на підвищення соціальних стандартів. З 1 травня, нехай і не набагато, але соціальні виплати у країні все-таки підвищуються, зростає пенсія.  Також ми б хотіли, щоб частина коштів пішла на продовження реформи Національної поліції України.  Може, якась частина  ще перепаде звідти на фінансування доріг. Це те, що болить особисто мені, - сказав Максим Бурбак.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прецедент припинення громадянства нардепа Артеменка позначиться на окремих депутатах і посадовцях в Чернівецькій області, а не на простих буковинцях, - Бурбак 

ДОВІДКОВО:

Як повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, перерахування конфіскованих ГЕнпрокуратурою у злочинного угрупування 1.5 млрд дол завершено! Виконали цю операцію через комп'ютери добрі працівниці Ощаду. Якби це була готівка в 100 доларових купюрах - це була б маса, вагою в 15 тонн. Наочно - африканський слон з дитинчам. ( Не дарма Ганя Герман казала, що Янукович - як Африка:) Тепер справа за Урядом і парламентом. Треба, щоб ще цього року прості українські громадяни відчули результат цих повернутих від мафії коштів.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Коли прийде час голосування за повернення вкрадених коштів яценюка, голосувати будуть всі.

avatar

03 травня 2017 11:50

avatar

Ва Са

03 травня 2017 11:55