У Вашківцях уже справжній бунт (ОНОВЛЕНО)

У Вашківцях уже справжній бунт (ОНОВЛЕНО)

23.10.2014, 17:14

Люди знову перекрили дороги у Вашківцях

Вони уже нікому не вірять. Вимагають аби до них їхав Рибак і міністр Бурбак. Кажуть що з дороги не вступляться доти, поки не буде порядку і ремонту. А ще люди попереджують, що на вибори не підуть.

- Перші два дні я ще міг умовити людей, щоб пропускали хоча б автобуси, а потім перестали навіть рейсові пропускати, - розповів molbuk.ua міський голова Вашківців Микола Перч. - Кілька десятків людей чергують щодня до вечора. Досі нічого конкретного обласна влада так і не пообіцяла, лише кандидати у народні депутати щось обіцяють.

За словами голови, протестувальники готові поступитися, як тільки розпочнуться роботи. Так учора фірма "Євробуд" завезла у Вашківці техніку, її директор пообіцяв розпочати ремонт дороги — але за умови гарантій влади про розрахунок. Побачивши техніку, люди розійшлися. Але вранці перекрили дорогу знову — підрядних ремонт не розпочав, бо не отримав жодних гарантій.

Кандидат в народні депутати Іван Рибак під час ефіру програми „Суть речей з Оксаною Денисюк” на радіо Станція 103.2 ФМ 16 жовтня говорив також про ситуацію у Вашківцях. "У Вашкінцях вже давно проведений тендер на капітальний ремонт дороги, а виконавець робіт відмовляється їх виконувати. Там, напевно, є політичні причини, бо на тому окрузі балотується Рибак і знову пішов чорний піар, мовляв обласна влада не хоче зробити дорогу. Та це і не від нас залежить, бо це дорога загального користування, тому що є Служба автомобільних доріг, а це зовсім інше підпорядкування, але ці речі використовуються у чорному піарі у передвиборчій кампанії".

22 жовтня міністр інфраструктури України Максим Бурбак прокоментував ситуацію навколо перекриття дороги у Вашківцях. 

- Один кандидат наобіцяв три короби, знаючи, що не зможе відремонтувати дорогу, а фірма іншого виграла тендер, але не починає роботи. Закликаю кандидатів у депутати не зловживати виборчою агітацією і не збурювати людей. А за той напис, який там з'явився, комусь доведеться відповідати. Правоохоронні органи його вже зафіксували, - сказав Максим Бурбак.

Переїжджаючи з Вижниччини на Кіцманщину в суботу, 18 жовтня, кандидат в народні депутати України Василь Філіпчук отримав повідомлення про масштабне перекриття доріг у Вашківцях.

- Найбільше людей обурило те, що влада не виконує свої обіцянки. Деякі з кандидатів від влади, які також балотуються до парламенту по цьому округу, обіцяли відремонтувати дорогу ще до виборів. Але слова не дотримали. Ремонтні роботи навіть не почалися. Порожня обіцянка лише збурила людей, - говорить кандидат в народні депутати Василь Філіпчук.  

Громадяни запевнили мене, що телефонували першому заступнику голови Чернівецької ОДА Іванові Рибаку з вимогою приїхати і розібратися в ситуації. Але чиновник, нібито, повідомив, що перебуває у відпустці. Напруга зростала з кожною миттю. Ситуацію треба було розрядити негайно. Мою пропозицію скинутися всім на кілька машин гравію і пройтися грейдером одразу відкинули. Люди пояснили, що не раз вже робили таке, але кращою дорога від цього не стала. Тому вони стоятимуть тут хоч до виборів, допоки не доб’ються свого. Готові навіть, якщо знадобиться, звести барикади.

Запитав у людей, чиєму слову готові повірити. Тільки міністра інфраструктури України – була відповідь. Зателефонував міністру і влаштував для громадян сенс зв’язку з ним. Максим Бурбак пояснив вашківчанам, що не варто купуватися на порожні обіцянки, які щедрою рукою роздають перед виборами. А вже після виборів він особисто звернеться до колеги - міністра фінансів Олександра Шлапака, щоб вирішити питання фінансування ремонтних робіт. Фактично виконуючи за інших їхні обіцянки. Міністр інфраструктури запросив і мене на цю зустріч. Обов’язково прозвітую громаді про результати нашої розмови, - запевнив Василь Філіпчук.

У четвер, 23 жовтня, до мітингарів у Вашківцях, які 5-й день перекривали дороги з вимогою їх ремонту, приїхав представник підрядної організації, яка виконуватиме ремонт автошляху в місті. Він пообіцяв, що найближчим часом дорогу в місті почнуть ремонтувати.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив міський голова Вашківців Микола ПЕРЧ

Зокрема він повідомив, що у четвер в обідній час приїхав підрядник, завіз техніку і сказав, що ремонт доріг почнуть тоді, коли буде сприятлива погода.

"Він сказав, що кошти на ремонт уже перераховані. Ми повірили йому та й розійшлися", - розповів Микола Перч.

"Там стільки техніки привезли, що люди їх вже не випустять, якщо не буде ремонту доріг", - додав мер Вашківців.

Нагадаємо, вашківчани упродовж 5-ти днів перекривали дорогу, вимагаючи у влади відремонтувати її.

Протести у Вашківцях розпочалися ще 14 жовтня - мешканці вимагали розпочати обіцяний ремонт дороги.

За матеріалами molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

Вибірний  марафон  вперся  в  таку  жалюгідну  перепону,  як  фінансування  в  3-4млн.гр.  ремонту  дороги.  Сьогодні  кандидатами  в  депутати   ЛІЗУТЬ  біля  сотні  ворюг,  кожен  з  яких  ВИКИНУВ  В " НІКУДИ"   від  50 тис. до  5  млн. ДОЛЛАРІВ. Краще  би, ці  гроші  пішли  на ДОБРІ  СПРАВИ-сиротинці,дитсадки, школи, лікарні,...ДОРОГИ,включаючи  і  цю.  Зрозуміло, що  "закрутив" початок  тут ТЕРНОВЕЦЬКИЙ С.І.,який. маючи  досвід  з  2013  року (разом  з  Бурбаком) вирішив  підсунути  "подлянку" І.Рибаку і  на  його  шиї  виїхати  в  лідери.  Розкошелився і  на  початок,  через Перча,  роздав 5 тис.гр.  І Бурбак, і Ванзуряк, і Рибак,  ЗВИЧАЙНО,  МОГЛИ  виділити  через  Укравтодор,  або УКБ  ОДА,  ці  копійки,  ТА  НЕ  ЗАХОТІЛИ.  На  превеликий  жаль,  про  КУЛУАРНУ  ГРУ  не  знали  дорожники   і  ЩЕ   БІЛЬШЕ  ЗАЛІЗЛИ  В  БОРГИ,  намагаючись  довести  розпочате,  навіть  за  рахунок  СВОЄЇ   з/платні. Їм вже це звичне, починаючи з   березня,  і  велика   радість  прокуратурі(їм  іде  премія  за  штрафування  боржників з/пл.). Тепер, знаючи,  що  Бурбак   НАПЕВНО  обманює(йому  уже  подарували  в КабМіні  лижі),  ВСЯ  НАДІЯ  НА  НОВОГО  МІНІСТРА,  якого  призначать  ПО  РОЗУМУ, ДОСВІДУ,  ОСВІТІ,...,а не  по  КВОТІ  чи  чергового  ОДНОКЛАСНИКА!

avatar

Краянин

23 жовтня 2014 15:19

У Вашківцях дороги були жахливими не один рік. Чому ж вашківчани проснулись тільки зараз, коли фактично в країні війна? Стосовно погрози не піти на вибори скажу одне: ну то і не йдіть, велика біда. Просто обраний по 202 округу нардеп буде знати, що у Вашківцях йому робити нічого, тут його виборців немає. Буде їздити по іншим містам і селам округу.

avatar

Буковинець

23 жовтня 2014 16:04

я не знаю які там фінанси і куди вони йдуть, але на мій погляд всі там у Вашківцях вдарені пустим мішком із-за угла по голові , особливо ті хто це організував! В сезон осінніх дощів , або в таку погоду як у пятницю вимагають ремонт доріг. А ЧОГО Ж У ЛІТКУ НЕ ВИМАГАЛИ????? Чи тоді до місцевих виборів далеко було ????? Та і взагалі це все там організовано місцевими депутатами та самим мером. адже на місці де не малоб бути переходу пішохідного виник зразу і перехід і знаки пішохідного переходу намальовані вручну. Я тут на одному сайті побачив докази своїх тверджень можете і самі поглянути - www.kmiinform.net/site/news/1316

avatar

Грек

24 жовтня 2014 11:59