У тому, що Чернівці вже два роки без мера, роль трьох депутатів «Свободи» була не останньою

У тому, що Чернівці вже два роки без мера, роль трьох депутатів «Свободи» була не останньою

03.04.2013, 20:34

Онлайн-марафон «#2 роки», який відбувся у Чернівцях у другу річницю «безголовості» міста, зібрав культурних та громадських діячів, блоґерів, науковців, журналістів. А своєрідні підсумки в останню годину підбили колишні керівники міста Іван Бойко, Віктор Павлюк та Микола Федорук.

Олег Хавич: На жаль, нинішній марафон підтверджує справедливість слів пана Павлюка щодо слабкості громадянського суспільства. Як на мене, година з представниками громадських організацій була найслабшою. При цьому дуже сильно виступили науковці,спробувавши глибоко проаналізувати ситуацію. І звичайно, найгострішими були журналісти. Нам з вами легше – ми певною мірою підбиваємо підсумки, і ми вже знаємо, що було сказано до нас. На жаль, пан Федорук поспішає на потяг до Києва – завтра ж погоджувальна рада парламенту, яка, ми сподіваємося, внесе рішення про призначення виборів Чернівецького міського голови в порядок денний сесії. Миколо Трохимовичу, у мене до Вас запитання щодо ролі партії «Свобода» у подіях дворічної давності. Я сподівався, що його піднімуть у попередніх дискусіях журналісти, блоґери – проте бачу, що це є своєрідним табу?

Микола Федорук: Я дав відповідь на це запитання рік тому чи більше в інтерв’ю «Главкому». Не хочу ворошити минуле, але роль трьох депутатів «Свободи» була не остання у цих подіях, я так скажу. І це не проблема «Свободи», а проблема особистостей, які представляють цю партію у Чернівцях. Але сьогодні керівництво «Свободи» також розібралося, хто є ху, як казав колись один із лідерів Радянського Союзу. Тому я не хочу вдаватися в деталі, тим більше, сьогодні мої слова можуть по різному трактувати, а у Верховній Раді ми («Батьківщина» і «Свобода» – прим. «Ч») узгоджуємо позиції по голосуванню.

Я хочу сказати, що Верховна Рада вже не та, яка була у шостому скликанні, а зовсім інша. І сьогодні не проходять вже варіанти, коли 20 чоловік у залі приймають всі закони 230-240 голосами.

Але я думаю чернівчани розібралися. Це раз хочу сказати – люди наші значно розумніші, ніж про них думають деякі політики, деякі журналісти, деякі громадські діячі. Я впевнений у тому, що у Чернівцях мають бути вибори. Сподіваюсь, що Верховна Рада їх призначить, хоча можуть бути різні варіанти, іде така боротьба. Але сподіваємось, тому, що у місті має бути обраний міський голова. Чернівці заслуговують на це.

Джерело: http://micto.cz/2013/04/02/kolyshni-kerivnyky-mista-chernivtsyam-potriben-mer/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Вай мір, який реверанс чернівчанам. Але ж, Микольцю, чернівчани також уже давно-о-о не ті. Розумні виїхали (здебільшого у землю обітованну та в США). Їх місце зайняли такі як Ви, приїжджі з сіл

avatar

Чернівчанка (уродзьона)

03 квітня 2013 16:34