У тому, що більшість ради вкотре не обрала собі голову Папієв вже традиційно звинуватив меншість

У тому, що більшість ради вкотре не обрала собі голову Папієв вже традиційно звинуватив меншість

25.12.2011, 15:33

Сесія Чернівецької обласної ради, яка зібралася на своє пленарне засідання після тривалої перерви, розглянула всі питання порядку денного, крім одного. А саме про вибори голови Чернівецької обласної ради. Розгляд цього питання запропонували розглянути на другому пленарному засіданні сесії. Однак дату його скликання поки не визначили.

Свою позицію депутати більшості мотивували тим, що до роботи лічильної комісії, яка встановлюватиме результат виборів, без участі у ній представників опозиційних фракцій, згодом можуть бути претензії.  Тим часом опозиція покинула зал засідань обласної ради на знак протесту проти того, що питання щодо обрання голови облради не розглядалося першим в порядку денному, а питання про бюджет області розглядалося з порушеннями.

Відповіді на питання, чому більшість не створила таку комісію першочергово, так як це, власне, пропонували зробити депутати від опозиції, більшість не шукала.

Голова Чернівецької облдержадміністрації, депутат облради Михайло Папієв традиційно звинуватив опозиційних депутатів у заколоті, мовляв вони не хочуть конструктивно працювати.

– Ми можемо обрати голову обласної ради, для цього є і потрібна кількість депутатів, і кандидатура, – заявив Михайло Папієв. – Ален ми не будемо робити цього, бо потім вони звинуватять нас у фальсифікуванні, на це вони і очікують.

Саме тому депутати проголосували за те, щоб не закривати сесію і на наступному пленарному засіданні врешті обрати голову.

Водночас депутат обласної ради від "Фронту змін" Максим Бурбак на прес-конференції повідомив, що опозиція має достойного кандидата на голову ради, проте не висуватиме його:

– Вони захопили владу і повинні нести всю повноту відповідальності, – наголосив він. – Саме тому ми не висуватимемо свого кандидата і не підтримуватимемо провладного.

У будь-якому разі, на кінець роботи засідання сесії у залі були фізично присутніми не більше 65 народних обранців. А цієї кількості замало для обрання голови ради, за якого мають проголосувати не менше 2/3 від загального складу ради.

Після цього депутати більшості пішли святкувати наближення Новорічно-Різдвяних свят. Заступник голови облради Валентин Маніліч запросив усіх депутатів до ресторану «Кнаус».