'У темі чи в долі?' Продан півроку приховував можливе скоєння злочину

"У темі чи в долі?" Продан півроку приховував можливе скоєння злочину

25.07.2018, 13:54
Секретар Чернівецької міської ради Василь Продан півроку знав про можливе скоєння злочину, проте не звертався до правоохоронців. Це він підтвердив сьогодні під час прес-конференції у ратуші. 
 
За словами посадовця органу місцевого самоврядування, вже щонайменше півроку йому було відомо про можливу оборудку Львівської будівельної фірми, яка мала звести на вулиці Науки, 6 у Чернівцях чотириповерховий будинок, а натомість, без жодних дозвільних документів, збудувала висотку аж із одинадцяти поверхів.  Як стверджують журналісти «Чернівецького променя», який на словах пов'язують із секретарем Чернівецької міської ради Василем Проданом, за додаткову незаплановану надбудову з мером нібито розрахувалися пентхаусом на 116 квадратних метрів. 
 
Відповідаючи на  уточнююче запитання журналістів, чому він, як посадовець, знаючи півроку про можливе скоєння злочину, не звернувся з відповідною заявою до правоохоронців, Василь Продан відповів, що не бачив у цьому сенсу, оскільки уся поліція нібито підпорядковується "Народному фронту".  
 
Водночас Василь Продан кілька разів підтвердив, що достеменно знав, що таким чином забудовники "подякували" саме Каспруку. Не міг тільки пов'язати прізвище підставного власника житла з родичами міського голови. Секретар міськради навіть припустив, що до оборудки міг бути причетний начальник управління освіти і науки Мартинюк. Проте тепер, з повідомлення журналістів дізнався, що аби замести сліди хабара, міський голова нібито оформив оселю на родичів. 
 
Нагадаємо, що санкція статті 396 Кримінального кодексу України "Приховування злочину" карається арештом на строк до трьох місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. Якщо приховування злочину вчиняє службова особа шляхом викорис­тання свого службового становища чи перевищення службових повнова­жень, її дії слід кваліфікувати за статтями 364 або 365 КК незалежно від тяжкості злочину, що нею приховується. Якщо злочин, що приховується, є тяжким чи особливо тяжким, дії службової особи слід додатково кваліфіку­вати і за ч. 1 ст. 396 КК.
 
Чернівецький міський голова Олексій Каспрук теж прокоментував закиди на свою адресу
 
Інтрига зародилася у той день, коли один із ботів Сафроновича (а може то його справжня жіноча фб реінкарнація) викинула в мережу "сенсаційну заяву". Але вже через годинку, зрозумівши, що зарано стартанули, пост вилучили. Однак сліди фальшстарту залишилися.

Ретельним «розслідуванням», збором «доказової бази» чергової проданівської нісенітниці зайнялися журналісти «Чернівецького Променя». Профільтрували всіх моїх родичів і родичів моїх родичів на предмет наявності в них житла.

Суть "сенсації"- в матері дружини мого троюрідного брата в Чернівцях є квартира. 
Чесно кажучі сам з подивом дізнався, що її дівоче прізвище Продан :-)

Не маю сумніву, що в сюжеті будуть аналогії, думки "експертів", оціночні судження та різні нездорові марення, абсурдність яких навіть суд доводити не візьметься. Але подано чернівчанам буде «смачно». Добре, що так. Бо очікував, щось ще гіршого за рівнем аморальності, - написав Олексій Каспрук на своїй сторінці у ФБ.

1