У театрі імені Ольги Кобилянської вшанували колишнього директора і актора з 50-річним стажем, який зіграв майже 200 ролей

У театрі імені Ольги Кобилянської вшанували колишнього директора і актора з 50-річним стажем, який зіграв майже 200 ролей

23.01.2013, 23:52

Початок 2013 року для Чернівецького академічного музично-драматичного театру ім. О. Кобилянської став багатим на ювілеї. 80 років виповнилося колишньому директору театру, історику театру Буковини, заслуженому працівнику культури України Тадею Сулятицькому. 75-річний ювілей відсвяткував актор театру з 50-річним стажем, заслужений артист України Андрій Піддубний, - повідомили у Секторі інформації та зв’язків з громадськістю.

Під час загальних зборів колективу у залі театру поважних ювілярів привітав заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Олександр Паскар. Він вручив їм почесні грамоти та пам’ятні суверніри. Також їх привітали представники Чернівецької обласної державної адміністрації, Чернівецької обласної ради та Спілки театральних діячів України. Ювіляри були зворушені таким виявом уваги і поваги, висловивши сподівання, що театр і надалі залишатиметься одним з найбільших культурних центрів Буковини.

Довідково:

Т. Сулятицький – автор понад ста публікацій про театр і мистецтво Буковини в академічних виданнях, обласних та міських часописах. У 1976-1980 рр.. здійснював керівництво реставрацією унікального приміщення театру. Активний учасник культурно-громадського життя міста та області, у 70-х роках тричі обирався депутатом Чернівецької міської ради. 1992-1997 рр.. – голова правління Чернівецького обласного відділення Українського фонду культури. З 1971 р. – член Національної Спілки театральних діячів України, на даний час – голова Центральної ревізійної комісії Національної спілки театральних діячів України.

А. Піддубний – зі славного роду богатирів Піддубних. Протягом усієї своєї творчої діяльності він успішно виконував головні ролі у виставах музичного репертуару, завжди будучи ведучим вокалістом театру. У доробку актора майже 200 ролей.

1