У супермаркетах країни розповсюджена практика підміни дати виробництва на маркуванні продукції

У супермаркетах країни розповсюджена практика підміни дати виробництва на маркуванні продукції

22.07.2017, 14:13

Продуктовий бізнес в Україні відчуває повну безкарність через пасивність органів державної влади. Ця напівкримінальна ніша проносить шалені прибутки за рахунок обману споживачів. Про це у коментарі УНН зазначив заступник голови правління Всеукраїнської громадської організації "Союз споживачів України" Олег Цільвік.

"Відсутність ефективної системи контролю з боку держави призводить до невтішної ситуації із продуктами в країні. Не злагодженою є робота Держпродспоживслужби. Це неприйнятно, коли заклади, які висвітлюються у ЗМІ як торгівці простроченою продукцією, не підпадають у пильне поле зору державних органів: не ставляться в позачергові перевірки, не ставляться частіше і в планові перевірки.

Три роки бездіяльності державних органів призвели до того, що сьогодні торгівля відчуває повну безкарність, повну свободу дій, тому діє свавільно, порушуючи усі вимоги чинного законодавства щодо захисту прав споживачів. Це напівкримінальний бізнес, який приносить шалені прибутки за рахунок обману споживачів", - зазначив він.

О.Цільвік додав, що сьогодні вітчизняний споживач часто-густо робить свідомий вибір на користь простроченої продукції. Це обумовлено економічною кризою і підтримувати стихійну торгівлю чи ні - це є вибір споживача.

"Але коли споживач іде до супермаркету, сплачує ринкову вартість продукції і, сподіваючись на відповідальність продавця, отримує протерміновану продукцію, це не є нормально," - додав він.

Експерт зазначив, що у супермаркетах країни розповсюджена практика підміни дати виробництва на маркуванні продукції. За такі махінації має бути передбачена кримінальна відповідальність, переконаний він.

"Якщо продавець свідомо перепакував і "перебив" продукцію - це має каратися в рамках чинного законодавства. І не лише штрафами, а й подекуди кримінальною відповідальністю. Бо коли іде махінація з підакцизними товарами - там є кримінальна відповідальність. А коли споживача обважують, або реалізують "перебиту" чи протеміновану продукцію - за це чомусь у нас відповідальність у 34 грн, 170 грн адмінштрафу.

Це неприйнятно і це треба змінювати, бо це все стосується відповідальності держави перед своїми громадянами," - резюмував О.Цильвік.

Як повідомляв УНН, в Україні є виробники, продукція яких на 90% складається з фальсифікату.

molbuk.ua/

Фото - ілюстративне

1


КОМЕНТАРІ (1)

по всей стране медикаменты фальсифицированные продают и ничего выживаем . Кто-то хоть раз слышал что кого-то поймали . Нет .! Все знают , все молчат. Силовики из-за границы Лекарства заказывт . Здоровенькие хотят быть .

avatar

Фигня

24 липня 2017 18:10