У Сторожинці депутати розпустили міськвиконком. Мер покинув сесію

У Сторожинці депутати розпустили міськвиконком. Мер покинув сесію

07.09.2012, 21:27

Уже другу перемогу здобула Об’єднана опозиція «ВО Батьківщина» над міською владою райцентру Сторожинець.

Спочатку мер містечка намагався заборонити місцевим осередкам політичних партій та громадських організацій відзначати День Незалежності та День прапора України. І це була не просто спроба заборонити політичні мітинги – заборонили навіть молебень Товариства політв’язнів і репресованих біля пам’ятного каменя жертвам репресій! Це спонукало опозицію покласти край свавіллю влади і показати нарешті, хто керує цим містом: громада, а не чиновники.

Тоді право громади на мирні зібрання і мітинги на честь відзначення Дня Незалежності України опозиції вдалося відстояти в судовому порядку. Наступною  перемогою стало позитивне рішення сесії міськради по всіх питаннях, внесених в порядок денний сесії міської ради 6 вересня 2012 року за наполяганням опозиції.

У результаті згуртованих дій фракцій «Батьківщина» (15 осіб) та «Фронт змін» (троє) в Сторожинецькій міській раді, а також завдяки присутності і виступам на сесії депутатів облради Івана Мунтяна, Максима Бурбака, Світлани Фочук опозиції  вдалося здобути цілковиту перемогу над провладними опонентами на черговій сесії.

Іван Мунтян підтримав дух депутатів на сесії Сторожинецької міськради своїм виступом, у якому порівняв результати діяльності нинішньої влади і Уряду Юлії Тимошенко, нагадав масштаби тієї допомоги, яку надавав Уряд Тимошенко потерпілим від повені 2008 року, в тому числі і в Сторожинецькому районі, а також навів приклади численних зловживань, порушень і фактів ігнорування інтересів виборців нинішньою владою.

Максим Бурбак наголосив на неприпустимості прийняття органами місцевого самоврядування ганебних рішень, які обмежують права і свободи громадян, а також відзначив перевищення виконкомом Сторожинецької міської ради своїх повноважень у питанні відведення місць для проведення мирних зібрань. Він наголосив, що заборона Сторожинецького міськвиконкому на проведення молебню є єдиним в  Україні рішенням такого ганебного рівня!

Світлана Фочук нагадала міській раді, як особисто, намагаючись зареєструвати депутатський запит про аварійний міст у Сторожинці, звертала увагу обласної ради  на цю проблему. Натомість провладні фракції в облраді відмахнулися від цього питання і не підтримали депутатський запит. Наслідком стала загибель людини на мосту.

Чітко спланувавши свої дії напередодні сесії, опозиційні депутати досягли домовленостей і зуміли добитися розширення порядку денного сесії, включивши до нього суспільно важливі для району, дуже незручні для влади і виграшні для опозиції питання.  Депутатів не зупинили навіть заклики міського голови Сторожинця Миколи Карлійчука відмовитися від розгляду гострих питань і його погрози покинути сесійну залу в разі непослуху депутатів.

Народні обранці, відкинувши звинувачення у тому, що політику вони начебто ставлять вище за життєві проблеми громади міста, насамперед розглянули усі господарські питання порядку денного, прийняли рішення щодо підготовки міста до зими, а потім перейшли до політичних перипетій. Прикро лише те, що ця вимога міського голови і провладних фракцій примусила близько трьох годин чекати можливості виступу голову районного Товариства політв’язнів та жертв політичних репресій, літню жінку

Теодора Антимюк Спочатку її позбавляли  права відзначати найголовніше свято держави біля пам’ятного знаку про тих, хто поліг за Україну. Пізніше намагалися виснажити чеканням під час сесії. Але вона дочекалася – і свого слова, і своєї перемоги.

Об’єднаній опозиції вдалося добитися рішення сесії про розпуск міськвиконкому, який зганьбив себе прийняттям рішень проти громади міста; скасувати рішення міськвиконкому, яким обмежувалися права городян на вільне проведення мирних зібрань; примусити одіозного заступника міського голови, який незаконно суміщав декілька посад, скласти депутатський мандат; звернутися від імені міськради до голови райдержадміністрації  Ф.Федоровича щодо припинення тиску влади в особі його першого заступника пана Пожоги на активістів опозиції та членів дільничних виборчих комісій.

Зрештою, перший сесійний день завершився без міського голови – він виконав свої погрози і покинув сесію. Засідання завершував секретар міськради. Сесію вирішили не закривати, а зробити перерву – адже підготовка міста до зими потребує повноцінної роботи міськвиконкому, який необхідно терміново заново затвердити.

 Тепер дієвість спільної роботи опозиції доведена практикою, і діяльність міжфракційних об’єднань у всіх місцевих радах буде активізована.

 Можливо, це незначна подія в загальнодержавному масштабі, але це однозначна перемога на теренах нашого краю. А кожен, навіть маленький, виграш – це важлива складова майбутнього великого тріумфу.

 Прес-центр регіонального виборчого штабу Обєднаної опозиції «ВО Батьківщина»

Веб-сайт цього зображення bukinfo.com.ua 

1


КОМЕНТАРІ (11)

  • Ти ВО Батькивщина  Сторожинецька  не обсирай себе перед  людьми  миста мало  твои  усрани  бепутати накралися тепер  Карлийчук  мишае.  Як ви таки мудри  прийдить  у  понедилок у  Дом  культури там розберемось  з  вами макогинами бо на бильше  ви не  заслужили
  • avatar

    Махно Батько

    07 вересня 2012 17:24

    Да хочу вам сказати що людей  буде доста щоб  задници вам намилити  липше запаситься  пидгузниками

    avatar

    Махно Батько

    07 вересня 2012 17:34

    ну молодці опозиція. в кожному районі це треба зробити.це тільки початок. 

    avatar

    Микола

    07 вересня 2012 17:48

    Кольцю роби у себи дома а у  сторожинець не  лизь бо одне яй.....це вирву  и будеш  ходити евнухом усек 

    avatar

    Swogk

    07 вересня 2012 18:14

    avatar

    Misha Shmorgun

    07 вересня 2012 19:59

    приходить не пожалиете багато чого почуете про Катьку та Славика та им подибних. Жителям миста це вже надоило. Карлийчук наш мер.

    avatar

    дзизьо

    07 вересня 2012 20:51

    не чипайте Карлийчука ато будете мати справу зо мною я пидниму все мисто на ноги и влади и опозиции буде пи...ц

    в понедилок буде кровава бойня.

    avatar

    баба кулька

    07 вересня 2012 20:59

    Славик  и Катька що обисрались и мовчите? А як на сесии пи....и. От сидить и мовчить. Пикнете ще раз, и про Ваши цьом-цьом з фото буде знати вся округа

    avatar

    гуцул

    07 вересня 2012 21:10

    Журналисти и оператори. 10.09.2012 року в 17год.15.хв.в м.Сторожинець выдбудеться зйомки трилера , жители миста проти влади та проти опозиции.Приходьте , приизжайте не пожалиете.

    avatar

    Славуньчик

    07 вересня 2012 21:17

    та доста вже тут в коментарях мерські збори анонсувати - доста одного разу. Ми, журналісти, не тупі - з першого разу розуміємо.

    avatar

    журналіст

    07 вересня 2012 23:48

    ого, сім коментарів одного й того самого "автора", з одними і тими самими помилками. Не забагато? Не затупо? Карлійчук сам пише, чи наймив когось?

    avatar

    дід шарик

    07 вересня 2012 23:50