У столиці Буковини відзначили 167-у річницю від дня народження Міхая Емінеску

У столиці Буковини відзначили 167-у річницю від дня народження Міхая Емінеску

17.01.2017, 00:07

15 січня, у День національної культури Румунії у Чернівцях відбулися урочистості з нагоди 167-ї річниці від дня народження світоча румунської поезії та культури Міхая Емінеску. Разом з представниками румунської громади та гостями нашого краю пам’ять геніального поета вшанували голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, голова Сучавської повітової ради пан Георге Флутур, Генеральний консул Румунії в Чернівцях пані Елеонора Молдован, а також керівники обласних румунських національно-культурних товариств.

«Творчістю Міхая Емінеску захоплюються люди у багатьох країнах світу. Тому ми можемо пишатися тим, що саме в Чернівцях пройшло дитинство та юність класика румунської літератури. Тут він написав свій перший вірш, тут сформувалась його особистість. В пам’ять про це у багатьох населених пунктах області співцю румунської ідентичності встановлено монументи, а його іменем названо вулиці», – відзначив Іван Мунтян, звертаючись до учасників урочистого зібрання.

-  Відзначив, що свого часу, коли був заступником голови обласної ради, також долучився до увічнення визначної постаті поета. До мене звернувся Аркадій Опаіц, який тоді очолював однойменне національно-культурне товариство. Разом ми вирішили питання встановлення пам’ятних знаків Міхаю Емінеску у декількох районах області.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1