У Сокирянському районі чотири громади підписали Меморандум про партнерство

У Сокирянському районі чотири громади підписали Меморандум про партнерство

21.03.2019, 18:43

20 березня відбулось підписання Меморандуму про партнерство чотирьох територіальних громад Сокирянського району Чернівецької області - Новодністровської міської, Вашківецької сільської, Сокирянської міської об'єднаних територіальних громад та територіальної громади сіл Василівка і Розкопинці. Основна мета угоди – це консолідація зусиль щодо реалізації спільних проектів та програм, які відповідають інтересам територіальних громад, продуктивного використання наявного потенціалу, залучення інвестицій та взаємовигідного співробітництва. 

За словами Василя Равлика, голови Сокирянської ОТГ, дана угода є добрим підґрунтям для реалізації спільних проектів і залучення коштів, особливо таких як ДФРР. Спочатку меморандум передбачає проведення консультацій для визначення сфер та форм співробітництва між громадами, а Василь Равлик навів основні напрямки, по яким громади вже можуть мати спільні ідеї та напрацювання: «Перше – це розвиток промисловості, зокрема акценти робимо на проектах і програмах, які пов’язані з переробкою фруктів. На території Новодністровської ОТГ буде індустріальний парк, а у нас є машинобудівний завод. Тож про розвиток цієї сфери, поряд з сільським господарством також пам’ятаємо. Друге – це сфера культури. Проведення спільних концертів, фестивалів і т.д. лише позитивно позначиться на їхній якості та масштабі. З цим тісно пов’язаний і третій напрямок – це розвиток туризму. І четвертий – це розвиток житлово-комунального господарства. Основний акцент співпраці тут, на мою думку, має бути щодо поводження з твердими побутовими відходами», - розповів Василь Равлик.

Загалом уповноважені керівники громад цей меморандум розглядають як додаткові можливості для залучення коштів міжнародних донорів та інвесторів. «Це дозволить нашим громадам подавати та реалізовувати спільні розвиткові проекти на партнерських та добросусідських засадах. Це неодмінно принесе користь жителям наших громад та є свідченням готовності і бажання спільними зусиллями будувати майбутнє», - прокоментував Ігор Нажига, головний спеціаліст відділу інвестицій та енергоефективності Новодністровської ОТГ. Нагадаємо, що Чернівецький Центр розвитку місцевого самоврядування регулярно організовує заходи та навчання з питань проектного менеджменту та міжмуніципального співробітництва.

1


КОМЕНТАРІ (2)

підписалисьна курси як тир ти гроші з бюджету.  фракція підарасів

avatar

Ого

21 березня 2019 19:56

Тобто "створили" Сокирянський район?)

avatar

Житель

22 березня 2019 02:01