У Сокирянах звільнили п’ятьох співробітників міліції, яких підозрюють у побитті 19-річного хлопця під час допиту

У Сокирянах звільнили п’ятьох співробітників міліції, яких підозрюють у побитті 19-річного хлопця під час допиту

11.07.2013, 03:37

Про це повідомив начальник УКЗ УМВС України в області Володимир МАЦЬО.

За його словами, 19 та 20 червня 2013 року до Сокирянського районного відділу запросили мешканця села Білоусівка з приводу крадіжки, яка мала місце в цьому селі 18 червня. Хлопець надавав правоохоронцям пояснення.

А 20 червня 2013 року до цього ж відділу поступило усне звернення його матері щодо неправомірних дій працівників міліції та побиття сина.

Майже одночасно, до прокуратури району надійшла аналогічна письмова заява самого хлопця, яку внесли до Єдиного реєстру досудового розслідування. Відкрили кримінальне провадження і розпочали досудове слідство прокуратурою.

Прокуратура скерувала до УМВС в області доручення про проведення службового розслідування. Його провели і завершили 3 липня. Згідно з висновком розслідування, п’ятеро співробітників міліції підлягали звільненню за дискредитацію звання рядового та начальницького складу ОВС та порушення ряду відомчих наказів.

9 липня начальник управління підписав оглядовий наказ та наказ по особовому складу, якими вказаних міліціонерів звільнили з органів внутрішніх справ. Крім того, покарали керівників та ряд працівників районної міліції.

Висновки та копії наказів скеровані до прокуратури області, де ведеться кримінальне провадження.

Раніше ми повідомляли Після Врадіївки: прокуратура Чернівецької області сама розслідує заяву мешканки Сокирянщини про побиття міліціонерами її сина

Заява матері потерпілого, опублікована у коментарях на порталі БукІнфо (МОВОЮ ОРИГІНАЛУ) :

Прошу вашої допомоги 20.06.13 року у сокирянському РВУМВС звірськи побили мого сина вибиваючи у нього зізнання,як підозрювального у кримінальній справі за статтьою грабіж,сина забрали у кабінет слідчого з 9:00 до 14:00,в цей час він не виходив з відділу журнал регістрації на пропускному пункті йому не дали,примусово заставляли розписуватись у кабінеті,звірськи били бутилками з замершою водою з холодильника,ставили колінами на стуло повертали обличчям до стіни і по пятках потім вставав давали стуло і заставляли присідати бив Ткач Юра погрожуючи що підкине наркоту і патрон і що будеш сидіти за наркоту, душив Радевич Володимир,і ще 6 чоловік він їх не знає по прізвищу але може опізнати на очні ставці били по нирках,печінці,селезінці,грудній клітці,поясниці та погрожуючи волочили його до вікна казали що розіб'ють вікно викинуть через вікно мотивуючи попиткою бігства,заставляли з бутилки пити воду щоб у них залишилися відбитки пальців для подальшого десь підкидання після того як він знепритомнів вони вийшли з кабінету то він прийшовши в себе скинув мені СМС повідомлення тоді я начала бити тривогу зайшла в райвідділ але мене не допускали,черговий не хотів сказати в якому він кабінеті нарешті я добилась на 3-й поверх до начальника карного розшуку Радевича Володимира запитала де син він сказав що він через 15 хвилин буде дуже він у вас зарозумний але я просиділа ще близько 40-ка хвилин його не випускали вимагаючи дати розписку що він не має до них претензій син в низ зійти не зміг ноги були звірськи побиті на пяти не ставав і йшов на носках, на прохідній нам дали журнал на підпис виходу і я помітила що він розписувався двічі не виходячи з райвідділу тому що я сиділа під райвідділом.коли ми вийшли на вулицю син біля машини втратив свідомість почалася блювота запаморочення я положила його в машині а сама вернулась в райвідділ просила дати мені направлення на медичну експертизу так як він був звірськи побитий.Мені там нічого не дали тільки прийняли заяву РУВД після чого ми пішли в прокуратуру в прокуратуру син заходив в шкарпетках так як ноги не поміщалися у взуття до Гінгуляка Ю.В. він прийняв оглянувши сина прослухавши запис дав нам направлення на експертизу,прийнявши заяву сина,так як стан сина погіршився суд мед експерт у відпустці ми відвезли сина в обласну лікарню швидкої допомоги (Фастівська).Прошу вас прийняти міри до нелюдів які працюють в Сокирянськім РВУД під керівництвом тимчасово виконуючим обовязки Конфедерат В.Я. які вибивали зізнання гуртом (8 чоловік)Речові докази я вам додаю. Т. Н.В. мати побитого,що приживаю у селі Білоусівка Сокирянського району Чернівецької області і ще раз вас дуже прошу Допоможіть розібратись із нелюдами.

1