У селі Тереблече живе ровесниця Незалежності України, яка має на пам'ять  подарунки від двох Президентів

У селі Тереблече живе ровесниця Незалежності України, яка має на пам'ять подарунки від двох Президентів

24.08.2016, 11:44

На теренах Глибоччини маємо трьох молодих людей, які народились саме 24 серпня 1991 року — у День проголошення Незалежності України. Серед них і Віоріка Ниміжан — мешканка села Тереблече.

О першій годині, що сповіщав зародження дня 24 серпня, Домніка Ниміжан у пологовому будинку Глибоцької райлікарні подарувала життя своїй другій дочці. Щоправда, у ту мить молода мати ще й гадки не мала, що її крихітка стане ровесницею такої величної події. Але доля склалась саме так: і для нашої держави, і для Віоріки.

Дівчина проявила характер і всупереч поради батьків, хоч ті і були простими сельчанами, не захотіла після одинадцяти класів піти вчитись у медичний коледж, як її старша сестра. Натомість подалась у Волоку, аби там самій заробляти на прожиття. Шила в одного с приватних підприємців весільні плаття та бутоньєрки. Вправні руки Віоріки швидко призвичаїлись до роботи, якій присвятила одинадцять років. І все ж, торік дівчина повернулась до рідного села, дещо змінила професію і нині працює офіціантом у ресторані «Імперіал», що розташований на узбіччі міжнародної автотраси Чернівці—Тереблече. Щоправда ця робота не щоденна, бо доводиться обслуговувати гостей лише під час урочистих подій — весіль, днів народжень, хрестин. Зазвичай у вихідні, у вільний час Віоріка займається ще й іншими господарськими справами, бо не полюбляє сидіти вдома без діла.

Як з’ясувалось у розмові, дівчина завдяки своєму дню народженню отримала два пам’ятні подарунки від колишніх Президентів України: від Леоніда Кучми у десяту річницю Незалежності іменний золотий годинник, а на шістнадцятиріччя Віоріки Віктор Ющенко передав їй спеціально пошитий Державний прапор України.

Ось така вона  ровесниця нашої держави. Світлої їй долі і надалі.

Василь Гейніш.

Фото Петра Митранюка

1