У селах Їжівці та Стара Красношора відкрили мости, а у селі Панка новий молокозавод

У селах Їжівці та Стара Красношора відкрили мости, а у селі Панка новий молокозавод

24.10.2012, 04:24

Обидва мости у населених пунктах постраждали від повені 2010 року. У результаті стихійного лиха було зруйноване сполучення між селами Стара та Нова Красношора. Води річки Серетель також розмили опори бетонного моста у селі Їжівці, внаслідок чого пошкоджені 2 прольоти довжиною у 40м. Тимчасово місцеві жителі користувалися понтонним мостом та очікували завершення відновлювальних робіт, - повідомили BukNEWS у секторі з питань внутрішньої політики та доступу до публічної інформації апарату Сторожинецької райдержадміністрації.

 Розділити радість громад на урочистості прибули голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова державної адміністрації Франц Федорович, голова районної ради Петро Брижак, голови сільських рад, Благочинний району отець Василь, священнослужителі з Донецької області, представники підрядних організацій.

 До привітань також приєднався голова районної державної адміністрації Франц Федорович. За його словами, впродовж останніх двох років у районі відновлено близько десяти мостів та пішохідних переходів, які були зруйновані стихією 2008 та 2010 років. «Мені особливо приємно, що на кожному такому об’єкті будівельникам активно допомагали місцеві жителі. Вважаю, що сьогоднішнє відкриття мостів – це наш спільний успіх, свідчення того як може і повинна працювати влада і громада», - резюмував очільник виконавчої влади району.

Того ж дня у селі Панка Сторожинецького району відкрили підприємство з переробки молока «Молочний край». Молокозавод збудовано в рамках реалізації державної програми розвитку молокопереробної галузі, державної програми розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації та аналогічних програм місцевого значення. За півтора року тут проведено реконструкцію приміщень та оновлення обладнання, на що виділено з обласного та районного бюджетів понад мільйон гривень. Ще мільйон гривень виділила Міжнародна благодійна організація «Добробут громад» для придбання технологічного обладнання та облаштування сучасної лабораторії. Свій внесок зробили і сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, які профінансували майже 800 тис. гривень будівельно-монтажних робіт.

Сторожинецький район першим в області ввів в експлуатацію таке підприємство. Радість події розділили і жителі Панки, і сільські голови району, і керівники сільгоспформувань.

На підприємстві передбачається переробляти більше 4 тис. тонн молока за рік та виробляти продукції на 15 млн. гривень. Продукція молокозаводу в основному поставлятиметься в школи, дитячі садочки та лікарні району і області. Крім цього, завдяки цьому підприємству до бюджету надійде, за підрахунками,  майже 3 млн. гривень податків та відкриється 20 нових робочих місць. За підсумками роботи кооперативного підприємства «Молочний край» буде здійснюватись розподіл прибутку між здавачами молока, що стане додатковим поповненням бюджету сільських родин.

1