У селах Великий Кучурів та Тисовець  річка Дерелуй вийшла з берегів, знесла мости, розмила дороги, затопила городи, підтопила прилеглі будинки (ОНОВЛЕНО)

У селах Великий Кучурів та Тисовець річка Дерелуй вийшла з берегів, знесла мости, розмила дороги, затопила городи, підтопила прилеглі будинки (ОНОВЛЕНО)

07.06.2019, 01:06

У Чернівецькій області раптова злива наробила лиха у Великокучурівській ОТГ. 

Як повідомляє сайт Чернівці. Онлайн, річка Дерелуй вийшла з берегів і підтопила прилеглі будинки. 

Велика вода знесла всі мости та кладки, затопила городи. У селах Великий Кучурів та Тисовець вода розмила дороги. 

Також у селі Тисовець підтопило місцевий ресторан.

Наразі голова громади разом з мешканцями інспектують підтоплені об’єкти, моніторять ситуацію, аби уникнути катастрофічних наслідків негоди.

У п'ятницю зранку у приміщенні Великокучурівської сільради, збирається екстрена нараду з депутатами громади щодо шкоди, завданої негодою, на якій буде повідомлено про наслідки надзвичайної ситуації у громаді через паводок і будуть прийняті рішення щодо відновлення внаслідок стихії мостів, кладок, доріг.

Також буде прийнято звернення до районної та обласної влади з проханням виділити кошти на ліквідацію наслідків негоди. Збитки, яких завдала стихія, наразі підраховуються, - уточнює https://acc.cv.ua/

У Чернівецькій області річка Дерелуй, яка вийшла з берегів та підтопила село Великий Кучурів, повернулась у своє русло та більше не загрожує жителям.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили місцеві жителі. Вони зазначили, що внаслідок учорашнього стихійного лиха у селі Великий Кучурів було підтоплено приблизно 20 присадибних ділянок з житловими будинками та ресторан.

Приблизно о 22.00 четверга рівень річки Дерелуй повернувся у своє русло, вода зійшла та не загрожує населенню та житловим будинкам.





У Чернівецькій області внаслідок сильної зливи підтопило кілька населених пунктів.

Користувачі соцмереж публікують світлини та відео з місця наслідків негоди.

Зокрема, внаслідок зливи утворилась справжня річка на дорогах села Тисовець Сторожинецького району.



Також у селі Тисовець підтопило місцевий ресторан. Наразі голова громади разом з мешканцями інспектують підтоплені об’єкти, моніторять ситуацію, аби уникнути катастрофічних наслідків негоди.

Водночас у Чернівцях злива підтопила частину території парку імені Тараса Шевченка, ряд вулиць і площу поблизу центрального залізничного вокзалу.




У Чернівцях у зв’язку з раптовою негодою підтоплено ряди ринку "Центральний" на вулиці Героїв Майдану.

Відео з місця пригоди опублікував на своїй сторінці користувач Сергій Добржанський, пише molbuk.ua



Негода наробила біди на Буковині: що відомо на цей час

Негода наробила біди на Буковині: що відомо на цей час
Негода наробила біди на Буковині: що відомо на цей час

 

Негода наробила біди на Буковині: що відомо на цей час

 

Фото та відео: ТВА, СтопХам Буковина/Facebook

Джерело:  molbuk.ua

1