У Садгірському лісництві незаконно зрубали дерева

У Садгірському лісництві незаконно зрубали дерева

12.07.2013, 21:08

У Садгірському лісництві зафіксовано факт незаконної порубки дерев у кварталах 63-64 зазначеного лісництва загальною кубомасою 270,75 куб м. Таксаційна вартість зрубаних дерев становить 14 058 грн. Значна частина зрубаних дерев породи дуб звичайний була сухостійною. Випадок лісопорушення встановлено Державним підприємством «Чернівецьке лісове господарство» Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства і зафіксовано Державною лісовою охороною підприємства.

Як повідомили BukNews в прес-службі Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, наразі Державною лісовою охороною складено протокол про адміністративне порушення та винесено постанову про  накладання адміністративного стягнення на посадову особу, з вини якої сталося незаконне діяння у кв. 64. Осіб, які вчинили незаконну порубку дерев у кв. 63, встановлюють правоохоронні органи.

Матеріали за фактом незаконної порубки дерев на території держлісфонду Садгірського лісництва ДП «Чернівецьке ЛГ», зафіксованої Державною лісовою охороною зазначеного підприємства, направлено до прокуратури Чернівецької області з питань захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері та УМВС України у Чернівецькій області.

ДОВІДКА:

Державна лісова охорона має статус правоохоронного органу і здійснює державний контроль за додержанням лісового законодавства та законодавства у галузі 
мисливського  господарства.

У 2013 році з метою контролю за дотриманням лісового і природоохоронного законодавства по підвідомчих підприємствах Чернівецького ОУЛМГ Державною лісовою охороною проведено 582 рейди. Крім вище зазначеного лісопорушення, було виявлено 5 випадків незаконної рубки обсягом 13,2 куб м на суму збитків 40,1 тис. грн. Ці справи знаходяться на розслідуванні у правоохоронних органах.

У 2012 році виявлено 27 випадків незаконної рубки обсягом 263 куб. м на суму збитків 459,7 тис. грн. 16 справ про лісопорушення на суму збитків 420,6 тис. грн.  передано у правоохоронні органи. Із правоохоронних органів направлено у суди 4 справи на суму збитків 55,9 тис. грн.

У 2012 році по підвідомчих підприємствах облуправління  за порушення лісового та природоохоронного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності 148 осіб.

1