У Румунії повідомили про викриття кримінального угрупування у складі 12 громадян України й Румунії, які у 2017-2018 роках займалися контрабандою цигарок

У Румунії повідомили про викриття кримінального угрупування у складі 12 громадян України й Румунії, які у 2017-2018 роках займалися контрабандою цигарок

21.06.2018, 14:58

За останні два дні  румунські медіа просто вибухнули інформацією про розкриття кримінального угрупування, яке займалось контрабандою тютюнових виробів, в складі якого діяли громадяни України та Румунії.

Переклад однієї з численних статей на цю тему з румунського часопису https://www.stiripesurse.ro/poli-i-ti-de-frontiera-viza-i-intr-un-dosar-de-contrabanda_1272087.html оприлюдний народний депутат України Григорій Тіміш. 

"Прикордонні поліцейські та прокурори Управління розслідувань організованої злочинності та терористичних злочинів (DIICOT) здійснили у середу 18 обшуків у повітах Марамуреш, Бістріца Насауд та Сучава, адже існує підозра, що у період з червня 2017 до квітня 2018, організована злочинна група, до якої входили 12 підозрюваних, займалась перевезенням підакцизних тютюнових виробів з позасоюзного простору (України) в обхід місць, призначених для митного котролю, ввозячи їх в Румунію. 

«Задокументувавши злочинну діяльність, прикордонні поліцейські Територіальної інспекції прикордонної поліції Сігету Мармацієй встановили, що до злочинної групи приєднались і співробітники секторів Вішеу де Сус та Ізвоареле Сучевей, про що прикордонні поліцейські проінформували офіцерів Головного управління боротьби з корупцією для повного задокументування справи.

Група діяла за прямого сприяння окремих громадян України, полегшуючи їм незаконне ввезення в Румунію великої кількості цигарок з позасоюзного простору в обхід місць, призначених для митного котролю.

Діяльність групи була організована таким чином, аби забезпечувалась повна синхронізація між різними частинами мережі, представленими особами, завданням яких були приймання та транспортування контрабандних товарів безпосередньо з кордону, особами, завданням яких було тимчасове збереження їх в різних місцях повіту Марамуреш, особами, завдання яких були охорона та контроль державного кордону Румунії з Україною та членами групи, роль яких полягала в координації, транспортуванні, спостереженні за маршрутами пересування до замовників та у надійному постачанні до потрібного місця», зазначають у Прикордонній Поліції.

У членів групи вилучили велику кількість контрабандних виробів, переміщених з України. Водночас, до сьогоднішнього дня, було вилучено кілька транспортних засобів та мобільних терміналів, які члени злочинної групи використовували у своїй незаконній діяльності щодо транспортування контрабандних цигарок, повідомляють поліцейські.

1