У розпал повномасштабної війни 'агенти Кремля' продовжують володіти 'Чернівціобленерго' та іншими компаніями, банком і нерухомістю, - ЗМІ

У розпал повномасштабної війни "агенти Кремля" продовжують володіти "Чернівціобленерго" та іншими компаніями, банком і нерухомістю, - ЗМІ

27.04.2022, 16:47

В Україні група російських бізнесменів і політиків, яку в США назвали "агентами Кремля", продовжує володіти цілою низкою обленерго, банком та нерухомістю. Ми вже писали про енергетичні активи росіян, а цього разу докладніше розповімо про структуру групи та їхні активи.

Цю інформацію OBOZREVATEL вдалося з'ясувати в результаті розслідування в рамках полювальної кампанії на російські бізнес-активи в Україні #СтопМедведчук.

Частина даних надана інформованими читачами, які відгукнулися на заклик поділитись інформацією про бізнес агресора.

"Перший інвестиційний банк" російського олігарха

"Першим інвестиційним банком" в Україні володіє росіянин Євген Гінер, йдеться у даних НБУ. Більшість його активів пов'язана з двома російськими партнерами: Михайлом Воєводіним та Олександром Бабаковим. Вони розпочали спільний бізнес ще у 90-х, пишуть російські ЗМІ. З того моменту їхні дороги не розходилися.

  • Отже, Євген Гінер – президент ЦСКА, раду директорів якого очолює помічник Путіна Максим Орєшкін. Володіє цілою низкою підприємств у РФ.

  • Михайло Воєводін – гендиректор уральської титанової корпорації ВСМПО-АВІСМА. Особисто отримував орден від Путіна.

  • Олександр Бабаков – віце-спікер Держдуми РФ підтримує війну Росії проти України.

Усі вони нібито займалися речовим ринком "Лужники" у 90-х, тому журналісти прозвали цю трійку партнерів "лужниківськими". І банк – не єдиний їхній бізнес в Україні.

Хто володіє банком

У банку також до кінця 2016-го серед власників були вказані громадянин Німеччини Олег Сізерман, громадяни Латвії Альтбергс Артурс, Вігантс Валтс, Дамбінс Віліс. Ці імена з'являлися і в інших бізнесах трійки "лужниківських" в Україні. Ймовірно, це підтсавні особи. Наприклад, Олег Сізерман на своїй сторінці у Facebook ділиться роздумами про третю світову війну та російську музику. Він має бізнес і в Німеччині – VOGIS Grundstücks & Handels GmbH (займається нерухомістю). У реєстрі і тут його партнерами вказані ті ж Воєводін та Гінер.

Cізерман розмірковує про війну

 

Українська енергетика в руках "лужниківських"

Ще на початку лютого минулого року нардеп від "Слуги народу" Андрій Герус заявляв, що Бабаков та його партнер Гінер продали свої частки VS Energy в Україні третьому компаньйону – Воєводіну. Цілком можливо, що таким чином вони просто позбулися можливих санкцій.

Офіційно серед власників компанії вказані ті самі громадяни Латвії та Німеччини (Сізерман, Артурс, Валтс і Віліс). Компанії та росіянам, які за нею стоять, належать "Херсонобленерго", "Житомиробленерго", "Чернівціобленерго", "Кіровоградобленерго", "Рівнеобленерго".

Фактично "лужниківські" використовують пов'язаних з ними іноземців для того, щоб захиститися від можливих санкцій, переписують один на одного бізнеси і, ймовірно, продовжують отримувати з України гроші навіть у розпал повномасштабної війни. Єдиний невичерпний ресурс для експорту для РФ – корупція. І цю "продукцію" успішно споживає і Україна. Пов'язані із російською владою та особисто Путіним "бізнесмени" роками скуповували українські підприємства, корумпували органи влади та поширювали свій вплив.

І зараз, коли у всьому цивілізованому світі запроваджують санкції проти "гаманців" Кремля, заарештовують їхні активи та руйнують корупційні ланцюжки, "лужниківські" продовжують працювати в Україні. І "Перший інвестиційний банк" та обленерго це далеко не єдиний бізнес російських партнерів. Про інші активи читайте незабаром.

Варто зазначити, що Воєводін і Бабаков перебувають під санкціями. Вони використовували свій вплив у всьому світі. Наприклад, США звинуватили віце-спікера Держдуми Бабакова та двох його помічників Михайла Плісюка та Олександра Воробйова у змові "для роботи як незареєстровані агенти Росії", а також у порушенні санкцій і шахрайстві з візами, повідомив американський Мін'юст. Водночас в Україні "агенти Кремля" поки що залишилися безкарними.

OBOZREVATEL продовжує шукати частки в українських компаніях, що належать вихідцям із РФ, проросійським колаборантам з України або особам, пов'язаним із державою-агресором.

Дякуємо небайдужим українцям, які відгукнулися на наш заклик розшукувати активи "п'ятої колони" Кремля в Україні та запрошуємо разом продовжувати очищати нашу країну від будь-яких слідів Росії не лише на фронті, а й у бізнесі.

Тому що заробляти на українцях, яких Росія нині нещадно знищує, агенти впливу країни-агресора не можуть – і не будуть.

Закликаємо всіх громадян України, які мають інформацію про активи російської "п'ятої колони", зокрема записаних на коханок, водіїв та інших "фунтів", надсилати її до нашої редакції. В ідеалі – з документами, фото чи відео, якщо вони є.

Наша електронна адреса: 5columnleaks(РАВЛИК)gmail.com.

Давайте покінчимо із кремлівською "п'ятою колоною" в Україні разом!

Джерело: #СтопМедведчук: "Агенти Кремля" в Україні володіють банком та цілою низкою обленерго (obozrevatel.com)

 

 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском. 

1