У Рідківцях освятили новий  церковний престіл

У Рідківцях освятили новий церковний престіл

25.05.2012, 14:18

Громада УГКЦ села Рідківці з давнього часу відома побожним людом. Молільники села колись навіть йшли пішки до Єрусалиму та апостольської столиці - до Риму. Ходять легенди по сусідніх селах про наполегливість та настирність людей з Раранча (стара назва села). Існують історичні записки, які характеризують місцевих селян, як дружніх згуртованих християн, котрі своє люблять, чуже шанують і перед чужим за своє готові постояти. В історичному описі Келестина Костецького «Як Раранче на унію переходило» добре видно характер щирого люду. Напевне діди та прадіди передали своїм внукам любов до української Церкви та до рідної землі.

Цього року в храмовий празник - день Вознесіння Господа Нашого Ісуса Христа святкували особливо – освячували новий жертовник старої церкви. Чому старої? Тому, що громада розпочала будівництво нового мурованого храму. Ось такі вони рідківські ґазди, працьовиті і жертовні. Парох громади всечеснійший отець Петро Кравчук, як того вимагають церковні канони, звернувся до правлячого єпископа владики Миколи Сімкайла з проханням освятити новий престол храму. Архієрей відповідно делегував звершити чин вікарію Буковинському отцю Валерію Сиротюку.

Близько десятої ранку дзвони Свято-вознесенського храму зустрічали вікарія отця Валерія та пароха м. Новоселиця всечеснійшого отця Романа Заморського. Згодом громаду приїхав привітати декан Чернівецький всечеснійший отець-митрат Василь Гасинець, котрий окропив свяченою водою храмову громаду та гостей парафії.

На завершення соборної Літургії отець-митрат Валерій передав благословення владики Миколи Сімкайла вірним Рідківської громади та вручив подячні грамоти жертводавцям парафії.

Антоній Ромко

фото Михайло Данко

 автор принагідно дякує шановній пані добродійці Галині Кравчук за смачне храмове пригощення рідківськими голубцями та буковинським банушем. Гостинність на славу Божу.

Джерело:bucvic.info

1