У Реваківцях з нагоди 111-ї річниці від дня народження Олега Ольжича проведуть «Вогонь Трипілля»

У Реваківцях з нагоди 111-ї річниці від дня народження Олега Ольжича проведуть «Вогонь Трипілля»

17.07.2018, 19:47

З нагоди 111-ї річниці від дня народження Олега Кандиби (Ольжича) – знаного у світі письменника та археолога -  21 липня в селі Реваківці Кіцманського району відбудеться науково-мистецький семінар «Вогонь Трипілля» за участі науковців та митців із Києва, Житомира, Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців та ін. Вивчаючи прадавню археологічну культуру буковинського села Шипинці і назвавши його «буковинською троєю», Олег Ольжич відкрив світові унікальні глибинні корені рідної культури, тож саме в день його народження започатковується традиційний всеукраїнський науково-мистецький захід, котрий має на меті консолідувати фахівців і поціновувачів навколо трипільської культури, постаті Олега Ольжича тощо. Місце проведення – Клуб родинного відпочинку «Буковинська Троя».

На відвідувачів заходу чекає науковий семінар, на якому будуть озвучені засадничі вектори тематики науково-мистецького семінару та розкрито деякі таємниці реконструкції. Мистецька сторінка включатиме ексклюзивні покази костюмів-реконструкцій і перформанс «Вогонь зі мною», а також дегустацію традиційної їжі прадавніх буковинських хліборобів. Відбуватиметься захід у нововідкритому громадському «Музеї Трипілля» на території Клубу родинного відпочинку «Буковинська Троя»  серед атмосфери прадавніх експонатів та реконструйованих зразків кераміки. Всі охочі зможуть зробити тематичні світлини на згадку, оскільки працюватимуть фотозони.

Організатори – Сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Буковинська Троя» та Учбово-методичний центр культури Буковини.

Запрошуємо до інтелектуального відпочинку в «Буковинській Трої». Початок о 10.00, вхід – вільний.

Програма науково-мистецького семінару «Вогонь Трипілля», який приурочений до 111-річчя від дня народження Олега Ольжича

Дата і місце проведення: 21 липня, с.Реваківці Кіцманського району Чернівецької області, Клуб родинного відпочинку «Буковинська Троя»

9.00 – 10.00 – реєстрація учасників.

10.00 – 13. 00 – науковий семінар, присвячений питанням трипільської культури на Буковині та її семантиці, постаті Олега Ольжича як археолога, науковця, письменника, україніста.

13.00 – 14.00 – обідня перерва.

14.00 – 15.00 – мистецька імпреза «Я з Трипілля»:

- показ колекції авторських костюмів Людмили Смолякової;

- показ реконструйованих костюмів з елементами театралізації «Вогонь зі мною»;

- дегустація традиційної їжі прадавнього хлібороба.

15.00 – 17.00 – робота фотозон, імпровізовані фотозйомки для всіх охочих.

1