У Путильській лікарні головний лікар б'є водіїв, медперсонал і лікарів?

У Путильській лікарні головний лікар б'є водіїв, медперсонал і лікарів?

02.07.2012, 16:44

Редакція отримала листа від потерпілого. Подаємо його у повному обсягу.

Від:
Гавриляка Михайла Миколайовича
лікаря-анестезіолога Путильської ЦРЛ

27.06.2012 року я чергував у відділенні Анестезіології та інтенсивної терапії

Путильської ЦРЛ. Під час мого чергування близько 21.30 до мене в лікарську зайшла молодша м/с приймального відділення і повідомила про те, що мене на подвір’я перед лікарнею викликає головний лікар Путильської ЦРЛ Дячук М.Д. Я вийшов на подвір’я і побачив там власний автомобіль Дячука М.Д., де за кермом перебував він сам, в авто були також начмед Кузь Т.К. і педіатр Карпенко О.Е.Побачивши мене, з машини спочатку вийшов начмед Кузь Т.К., і, перебуваючи в стані вираженого алкогольного сп’яніння, почав ловити мене за обидві руки, силоміць утримувати мене, штовхав, говорячи, що я “догрався”, я ніхто, я синок, він виганяє мене з роботи негайно, змушував мене негайно покинути своє робоче місце.Мої аргументи, що я перебуваю зараз на роботі, у мене у відділенні є важкохворі пацієнти, в тому числі дитина до 2 років, ігнорував, продовжував мене утримувати за руки, штовхав, грубо ображав мене з використанням ненормативної лексики і взагалі грубої лайки.

Під час цього з авта вийшов головний лікар Дячук М.Д., і, також перебуваючи у стані вираженого алкогольного сп’яніння, підійшов до нас, говорив до мене, щоб я забирався геть, мені тут не місце, він мене виганяє негайно, я є “галіциянин”, при цьому намагався весь час мене вдарити по обличчю, я ухилявся, однак він мене все-таки ляснув по обличчі.

Також Дячук М.Д мені погрожував, що він розправиться зі мною особисто, за допомогою трактора відтягне геть мою машину з паркувального майданчика перед лікарні, такі погрози супроводжувалися нецензурною лайкою і образами в мою адресу, вимогою, щоб я забрався геть з лікарні негайно, покинувши своє робоче місце.

На мої аргументи, що це не людяне поводження зі мною, що вони порушують приципи лікарської етики та деонтології, що люди, котрі працюють лікарями, повинні би бути гуманними, милосердними,співчутливими, зразковими для інших медпрацівників, що цей інцидент бачать інші медичні працівники з вікон лікарні, що я буду скаржитися, що вказані особи є поважними інтелігентними людьми і не повинні зі мною таке чинити, вони обидва не зважали і продовжували мене ображати і штовхати.

Після того, як мені нарешті вдалося від них звільнитися, я сів у своє авто і перегнав його з освітленого місця на паркувальному майданчику перед лікарнею у темне неосвітлене місце на задньому дворі лікарні за грубою вимогою цих осіб. Там, сидячи в машині, зателефонував за номером 102 в міліцію, повідомив чергового про такі погрози мені з боку вищевказаних осіб, і повернувся на своє робоче місце в лікарню.Дочекався приїзду працівників міліції, за їх участю оформляв документи про такий інцидент. Свою роботу продовжував виконувати, якраз під час оформлення документів я госпіталізував у реанімаційне відділення за показами пацієнта з нестабільним перебігом стенокардії і надавав потрібну йому медичну допомогу.

У зв’язку з такими подіями я прошу висвітлити в ЗМІ інформацію стосовно такої ганебної поведінки цих осіб, надати їй публічного розголосу, оскільки в світлі таких подій я ,працюючи в Путильській ЦРЛ, боюся за своє життя, здоров’я, майно, також боюся помсти і спроб підстав з боку Дячука М.Д. і Кузя Т.К.

На даній посаді я пропрацював 3 роки, я 1984 р.н., сам є жителем села Розтоки Косівського р-ну Івано-Франківської області, можливо тому мене ці особи презирливо називали “галіциянином”.

Такі “виховні” процедури, проводимі Дячуком М.Д, є систематичними серед співробітників лікарні, таке траплялося з лікарями, медсестринським персоналом, водіями швидкої, працівниками хоздвора. Але ці люди мовчки терплять, оскільки бояться втратити державну роботу в цей нелегкий час.

28 червня 2012

Гавриляк М.М.

Коментар МІЛІЦІЇ

27 червня о 22 годині 23 хвилини на спецлінію «102» поступило повідомлення від лікаря Путильської центральної районної лікарні про те, що цього ж вечора між ним та адміністрацією лікарні виник конфлікт, в результаті якого йому погрожували.

Виїздом на місце події працівники міліції встановили, що між лікарем анестезіологом та керівництвом лікувального закладу виник словесний конфлікт з приводу постійного неналежного паркування власного автомобіля лікаря на стоянці для службового транспорту лікарні.

В ході опитування учасників та очевидців конфлікту встановлено, що в ході суперечки лікар анестезіолог підбіг до свого автомобіля, дістав з нього дерев’яну палицю (держак від лопати довжиною 1 метр) та завдав одного удару по нозі працівнику адміністрації лікувального закладу.

Наразі правоохоронцями проводиться ретельна перевірка для з’ясування всіх обставин події.

Про даний конфлікт в Путильській ЦРЛ було повідомлено Чернівецьку обласну державну адміністрацію та обласне управління охорони здоров’я.

Сектор зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернівецькій області

1


КОМЕНТАРІ (8)

З погляду здорового глузду, подія виняткова, проте сумна реальність підказує, що ця «аномальна» поведінка для усіляких місцевих «князьків», в т.ч. і від медицини, є звичайною повсякденною практикою «керування» у наші «демократичні» часи. Посади дають їм владу, хоч і невелику, проте з можливістю «заробляти» гроші, а щоб їх утримати, вони «крутяться» і нахабніють, поступово втрачаючи почуття міри та межі дозволеного.

Наприклад, головний лікар міської дитячої поліклініки пан Хорошенюк І.І., працюючи в суто жіночому колективі, дозволяє собі брутальну, іноді відверто хамську поведінку «панича» по відношенню до своїх підлеглих. Слава Богу, до фізичних образ не доходить, однак більшість робочих «розмов» проходить у принизливому, зверхньому тоні, більш ніж на підвищеному голосі, з погрозами про звільнення за будь-які, навіть незначні або надумані недоліки у роботі. Звичайним є звертання до колег на зневажливе «ти», з відвертими образами і недоречними жартами-натяками. На жаль, чоловіків в колективі небагато, бо дійсно б натовкли колись хаму пику. А ось більшість жінок терплять таке моральне знущання і інколи в сльозах виходять від свого «шанованого» шефа.
Справа не в наведені ладу чи надмірному вболіванні за стан справ у поліклініці, або підтриманні трудової чи професійної дисципліни, а у створенні атмосфери залякування за принципом «якщо бояться, то поважають». Це і від невміння, і від небажання працювати по-людські та за законом, проте дає певні показники. При тому всьому про підвищену сексуальність та відверту аморальність поведінки Хорошенюка щодо жінок-підлеглих оповідають майже легенди.

З іншого боку, така політика адміністрування, вочевидь, вигідна тим, хто керує медичною галуззю в області. За формальними показниками претензій нема, а як наводиться лад, нікого не цікавить. Те, що риба гниє з голови, сьогодні майже не згадують, як і те, що справжній лікар лікує не стільки мікстурами та рецептами, скільки своєю добротою та душевністю.
Пане Хорошенюку, якщо ви не зробите належних висновків, то в пресу постійно будуть потрапляти деталі вашого «бізнесу» від аптек, що орендують квадратні метри в поліклініці, про лівих пацієнтів, яким за гроші з вашої подачі роблять будь-які довідки, про невеличку «хатинку», яку ви вибудовуєте на кровно зароблену зарплатню.

avatar

До відома

02 липня 2012 16:38

Достеменно знаємо як лікарі з поліклініки на Боженко м. Чернівці б'ють пацієнтів. Одному н було зламано ключицю.

avatar

Вікторія

02 липня 2012 16:40

Хабар за працевлаштування лікаря анестезіолога у Чернівецькій області складає 20 000 євриків. Ті хто працевлаштувався на шару і не дав дань до управління охорони здоров'я пану Шкробанцю будуть під різними приводами звільнятись з лікарень.

avatar

Знаючий

02 липня 2012 16:40

Достеменно знаємо як Путильські лікарі (радше псевдолікарі) на прохання й законну вимогу хворого надати йому належну невідкладну медичну допомогу, зателефонували в райвідділ міліції нібито хворий хуліганить, а Путильські міліціонери навіть не бажаючи розібратись у суті, запроторили хворого до "мавп'ятника". Цікаво, що вже зробило керівництво Путильської міліції по вищевикладеній заяві постраждалого лікаря? Згідно ст. 27 Закону "Про міліцію" нагляд за додержанням законності у діяльності міліції здійснюють Генеральний прокурор України і підлеглі йому прокурори.

avatar

Віктор

02 липня 2012 16:42

Відповідь шановному "ображеному" Михайлові Миколайовичу, поясніть будь-ласка чому в своєму надуманому "мемуарі" ви не висвітлили той момент як "ви" нанесли тілесні ушкодження тупим твердим предметом нач медові- до речі факт спричинення тілесних ушкоджень Кузю Т К є зафіксований актом судово-медичного експерта, а ваші так звані ушкодження лише плід "вашоі" хвороі уяви

avatar

лікар

02 липня 2012 23:53

чому п'яний начмед не викликав міліцю а викликав Михайло Миколайович? Коли все схвачено то вже й можна отримати будь-який акт судово-медичної експертизи.

Усім зрозуміло, що Михайла М. звільнять, а за хабар на його місце буде працевлаштовано іншого.

 

avatar

03 липня 2012 20:17

avatar

Бабусині Казки

05 липня 2012 11:08

Стріляти треба таких лікарів,сам мало не залишився калікою через Романчука хееррурга гниду.Добре покійний хірург Пабат виправив його помилку

avatar

28 серпня 2012 19:02