Прокуратура виявила гравійного 'крота' в поліції Буковини

Прокуратура виявила гравійного "крота" в поліції Буковини

13.06.2017, 12:43

На Буковині працівник поліції попередив нелегальних видобувачів гравію про приїзд оперативників

 За результатами вивчення матеріалів кримінального провадження щодо незаконного видобування гравійної суміші із кар’єру русла р. Прут в с. Лунка Герцаївського району Чернівецької області, прокурорами встановлено факт розголошення службової інформації діючим працівником Національної поліції в Чернівецькій області.

Зокрема, 12.08.2015 вказаний працівник поліції отримав оперативне повідомлення від своїх колег про те, що на річці Прут в с. Лунка Герцаївського району здійснюється незаконна вибірка гравійної суміші та в зв’язку з цим на місце події відправлено оперативну групу.

Правоохоронець одразу ж повідомив видобувачів про приїзд оперативників.  

На виконання вимог ст.ст. 254, 255 КУпАП, прокуратура Чернівецької області направила листа до Управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України для вирішення питання щодо складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 172-8 КУпАП (незаконне використання інформації, що стала відома особі у зв'язку з виконанням службових повноважень).

Управлінням внутрішньої безпеки в Чернівецькій області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України складено відповідний протокол, який у подальшому скеровано до суду для розгляду.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

1