У Продана затвердили чергову корупційну схему у сфері будівництва в м. Чернівці  (+ВІДЕО)

У Продана затвердили чергову корупційну схему у сфері будівництва в м. Чернівці (+ВІДЕО)

29.10.2018, 14:35

Депутати міської ради проголосували, щоб виконавчий комітет міг погоджувати надання містобудівних умов

Містобудівні умови та обмеження надаються відповідними уповноваженими органами містобудування та архітектури на підставі містобудівної документації на місцевому рівні.

На сьогоднішньому засіданні сесії чернівецької міськради депутати прийняли рішення, що у складних випадках містобудівні умови відтепер погоджуватиме або не погоджуватиме виконавчий комітет міської ради.

"Якщо є складні умови надання містобудівних умов та обмежень, ми даємо можливість колегіальному органу видавати містобудівні умови та обмеження. Таким рішенням ми хочемо внести публічність та прозорість у прийняття рішень", - зазначив депутат Богдан Ковалюк.

"Рішення виконкому носитиме навіть не рекомендаційний характер. Він погоджуватиме чи ні містобудівні умови, відповідно – департамент містобудівних та земельних відносин зможе їх розглядати. В нас є декілька заблокованих будівництв, це можливість вийти із заблокованої ситуації", - підкреслив Василь Продан. 

Василя Максимюка цікавило, як виконавчий комітет відрізнятиме складні питання від нескладних. І у разі, коли погодить будівництво, хто конкретно нестиме відповідальність за таке рішення? Окрім того, зазначив депутат, модель надання містобудівних норм вже прописана у державі. Чи є зміст ставити рішення виконавчого комітету за державні норми.

Попри дискусії, депутати все ж проголосували, щоб визначити виконавчий комітет Чернівецької міської ради спеціально-уповноваженим органом містобудування та архітектури з питань видачі містобудівних умов та обмежень.

Джерело: http://acc.cv.ua/ 

Коментар:

Як прекрасно сьогодні на сесії ЧМР, проголосували за програму підтримки міського Казначейства. Рідне Місто - захисники простих людей, з подачі Володимира Бешлея, виділять ваші гроші на компютера, канцтовари, ремонт дверей, купівлю вогнегасників і інших речей, які значно покращать взаємодію чернівчан і чиновників казначейства (насправді - ні. Це узаконений хабарчик за рахунок лохів, щоб дєнєжка, вільно ходила ...). На минулій сесії ,ще одна категорія простих людей почала процес відчудження державних квартир (насправді - ні. Просто керівники мусорів отримали зелене світло на схему власного збагачення за рахунок держави).

Про це на своїй сторінці у ФБ написав політолог Михайло Шморгун

І в кінці кінців Василь Сафронович,так сказати "вивів козу" і трошечки розжав руку в якій він зажав яйця чернівецьких забудовників і не прийняв рішення по видачі містобудівних умов виконкомом в першій редакції Ковалюка. А це означає, що тепер уже точно Хілько знімуть,щоб тема ручного управління сферою будівництва вирішувалась своїм "правильним" головним архітектором... На благо простих людей, звичайно ж...

Нагадаємо, раніше ми повідомляли:

"На четвергову сесію Чернівецької міської ради знову виноситься пречудовий і геніальний проект рішення Богдана Ковалюка, який несе колосальний корупційний ризик в сфері будівництва в м. Чернівці. Тема там жирна, якщо не на десятки то на сотні мільйонів".

"Попробую пояснити по-простому. От уявіть собі, що Ви можете в ручному режимі контролювати видачу містобудівних умов і обмежень на певній території. Тобто реально все, що більше собачої будки Ви в ручному режимі можете заборонити чи дозволити будувати. Ви можете дозволити будівництво в зоні Юнеско, можете узаконити уже побудовані "секції" умовному Немирюку, узаконити взагалі все і будь-де в своєму рідному (так сказать) місті.

Саме таку можливість пропонує надати контрольованому Проданом виконкому пан Ковалюк визначивши, на мою думку не зовсім законно, саме виконавчий комітет "спеціально уповноваженим органом з питань видачі містобудівних умов та обмежень".

Оцініть красу гри. Першим пунктом цього свого проекту рішення Ковалюк пропонує відмінити "мораторій" від 2017 року, який вони разом з "більшісю 29" штучно протягнули в ЧМР в пику Каспруку, щоб фактично повністю довести до коллапсу будівельну галузь міста, а другим пунктом - переорієнтовує всі шляхи отримання містобудівних умов на виконком, а якщо чесніше - на Василя Сафроновича, який акі цар буде вирішувати хто де і як будуватиметься в Чернівцях.

(Водночас секретар Чернівецької міської ради Василь Продан заперечив, що згаданий мораторій було ухвалено за його ініціативи. "Це рішення в кінці 2017-го протягнув Каспрук, - написав у коментарі в.о. керівника Чернівців. - Хілько доповідаючи на трибуні після голосування по цьому рішенню радісно плескала в долоні. За це рішення проголосували два депутата РМ з 10-ти Найдиш і Ткачук (по неуважності).  Як можна писати, що це рішення проголосували '29' в піку Каспруку". - РЕД.).

Це рішення містить пряму корупційну небезпеку бо люди з готівковим пресом можуть вирішувати питання мінімізуючи свої витрати, - висловлює далі власне бачення ситуації політолог Шморгун. -  Буде , як вони кажуть "адрєс" куди треба заносити. І з точки зору відповідальності - взяткі-гладкі, так як виконком орган колективний з колективною, а фактично - з відсутньою персональною відповідальністю.

Є ще і політична частина цього рішення. Продан фактично бере за яйця всіх чернівецьких забудовників. Умовний Скрипа чи Мороз, Іглінський чи Саєвський і взагалі всі будуть або дружити з Василем Сафроновичем, або поїдуть забудовувати Сторожинець з Герцою і Путилою...

А забудовники, якщо хто часом не знає, основні фінансисти місцевих політичних партій і БПП, і Свободи, і Народного Контролю , і Самопомочі, і Фронту Змін, і Батькіщини ... Тому це рішення - окрім корупційної складової містить і довгостроковий політичний аспект.

Отакі справи. Отак працює Василь Сафронович. Системно і красиво.

Сесія в четвер. Голосуйте хлопці і буде Вам стабільність і порядок..."

1


КОМЕНТАРІ (4)

Михайле, не продавайся каспрукам і бурбакам, не штампуй "замовлення". Я не вірю, що ви, п.Шморгун, щось розумієте в тому, що "пишете" на "замовлення". Дожився, Михайле? Капець...

avatar

Юрій

23 жовтня 2018 12:33

нові обічя бурбака - політологі .міха нахера поплюжуешь свою імя

avatar

Сатана

29 жовтня 2018 17:04

нові обічя бурбака - політологі .міха нахера поплюжуешь свою імя

avatar

Сатана

29 жовтня 2018 17:04

дуже чудово. ми уважно за всім спостерігаємо!

avatar

НАБУ

29 жовтня 2018 19:07