Престижні табори 'Артек' і 'Молода гвардія' для дітей-інвалідів, 'чорнобильців' і сиріт з Буковини  фактично закриті

Престижні табори "Артек" і "Молода гвардія" для дітей-інвалідів, "чорнобильців" і сиріт з Буковини фактично закриті

10.10.2011, 20:57

Згідно із чинним законодавством, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов’язані забезпечити оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. Проте, у поточному році було оздоровлено лише 918 (57%) дітей-інвалідів, 19601  (76%) - з багатодітних та малозабезпечених сімей, 125 (77,6%) дітей працівників АПК і соціальної сфери села та 3234 (73,9%) дітей, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи. Жодна дитина, яка постраждала від наслідків Чорнобильської катастрофи та із родин працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, у поточному році не була оздоровлена у ДП УДЦ “Молода гвардія” та МДЦ “Артек”.

         Всупереч вимогам ст. 26 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» не було досягнуто стовідсоткового охоплення дітей вказаної категорії щорічним безоплатним оздоровленням, що є наслідком неналежної координації дій Управління (відділів) у справах сім’ї, молоді та спорту, а також служб у справах дітей обласної та районних державних адміністрацій.

         Незначною є кількість дітей вказаної категорії, які оздоровлювалися в поточному році в ДП УДЦ “Молода гвардія” та МДЦ “Артек”. Так, у цих таборах під час літньої кампанії відпочило відповідно 97 та 302 дитини, і лише 41 (відповідно 16 та 25) дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування., - повідомила старший помічник прокурора Чернівецької області з питань захисту прав і свобод дітей Наталія БРЕСЛАВСЬКА.