У повітрі Чернівців перевищено рівень формальдегіду

У повітрі Чернівців перевищено рівень формальдегіду

13.09.2017, 12:41

Усе через викиди від автомобілів 37 тисяч тонн забруднюючих речовин потрапило у повітря Чернівців торік, 90% із них – це викиди саме від транспортних засобів, ідеться у сюжеті ТРК «Буковина»
 
– Основними забруднювачами повітря є Чернівецький хімічний завод, олійно-жировий комбінат, «Чернівцітеплокомуненерго» та безпосередньо автотранспорт, який складає найбільшу ланку забруднення. Основними сполуками, які викидаються в атмосферне повітря, є сполуки сірки, азоту та пилюка, – пояснює начальник відділу екоконтролю водних ресурсів та атмосферного повітря Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області Людмила Брушнівська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземцям важко дихати у Чернівцях: повітря забруднене автомобільними викидами
 
Якщо вірити дослідженням, які нещодавно провели аналітики порталу «Слово і діло», то в Чернівцях спостерігається перевищення норми фтористого водню.

При обласному гідрометеоцентрі діє спеціальна лабораторія спостереження за забрудненням атмосфери. Там стверджують – ситуація не критична.
 
– Фтористий водень ми відбираємо на третьому посту. Це вулиця Головна, 265А. Індекс забруднення, який визначається, розраховується із врахуванням оптимальних значень по 5-ти домішках. То він, порівняно з 2016 роком, дещо знизився, – розповідає начальник лабораторії спостереження за забрудненням атмосфери при Чернівецькому обласному гідрометеоцентрі Оксана Яцкова
 
Усього у Чернівцях три таких пости, на яких проводять спостереження. Досліджують повітря за наявністю в ньому 9 інгредієнтів 4 рази на добу.
 
– Зараз у нас спостерігається якби перевищення трохи по формальдегіду. Це такі специфічні домішки. І по хлористому водню, – додає Оксана Яцкова. 
 
І це також через викиди від автомобілів. Порівняно з минулими роками, зазначають в лабораторії, ситуація радикально не змінилася, однак   шкідливих речовин у ньому побільшало. 

1