У Папієва запевняють, що афганці відступили, а Януковичу з Кірілом забезпечать 'чисту зону'

У Папієва запевняють, що афганці відступили, а Януковичу з Кірілом забезпечать "чисту зону"

27.09.2011, 04:15

26 вересня під час зустрічі з головою облдержадміністрації Михайлом Папієвим представники місцевих організацій афганців та чорнобильців одностайно відмежувалися від оприлюдненої у засобах масової інформації заяви про проведення її членами акцій протесту під час приїзду на Буковину патріарха Кирила та назвали її провокацією, повідомила цього ж дня ввечері прес-служба  ОДА.  Як було відзначено, колегіально таке рішення не приймалося жодною громадською організацією. Михайло Папієв закликав присутніх «не бути пішаками у брудних політичних іграх», натомість серйозно і виважено підійти до вирішення порушених сьогодні питань, в тому числі соціально-економічного характеру. Він додав, що обласна влада розділяє стурбованість заявників щодо можливого обмеження існуючих соціальних гарантій і висловив готовність поставити свій підпис під спільним зверненням, але, за його словами, це має бути не декларативна відозва, а серйозний документ, де будуть чітко прописані всі зауваження та пропозиції до законопроекту, щоб мати можливість звернутися з ним до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України.

Сьогодні, 26 вересня, голова Чернівецької облдержадміністрації Михайло Папієв зустрівся з представниками місцевих громадських організацій воїнів-афганців, чорнобильців, дітей війни. Предметом обговорення стали питання соціально-економічного характеру, а також оприлюднена заява цих організацій щодо проведення протестної акції під стінами обласної державної адміністрації та обласної ради, зумовленої прийняттям Верховною Радою України 9 вересня у першому читанні законопроекту “Про гарантії держави щодо виконання судових рішень”. У зустрічі взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Георгій Галиць, заступник голови обласної ради Валентин Маніліч та секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.

Водночас, як повідомляє molbuk.ua,  у Чернівецькій облдержадміністрації порадили не проводити акцію протесту у день візиту президента Віктора Януковича та Патріарха Кирила на Буковину. Про це заявив сьогодні на зустрічі з організаціями афганців та чорнобильців перший заступник голови ОДА Георгій Галиць. 

- Порядок проведення заходів за участю президента та Патріарха Кирила забезпечується Державною службою охорони. Стан безпеки, повірте… там буде спокійно і будуть проведені усі профілактичні заходи, - сказав віце-губернатор. - Ніхто і близько на кількасот метрів до проходження маршруту президента чи керівника церкви не зможе підійти. Тому не треба нагнітати ситуацію й підбадьорювати самих себе і людей. Не варто витрачати зусилля. Там буде абсолютно чиста зона.

Нагадаємо, 27 вересня афганці, чорнобильці, діти війни мають намір провести акцію під стінами Чернівецької ОДА з метою отримання від влади гарантій щодо збереження своїх соціальних пільг. У разі перешкоджання акції протестувальники не виклюють того, що другого жовтня під час візиту високих гостей на Буковину перекриють вулицю Руську.

Сьогодні, 26 вересня, в засобах масової інформації була розповсюджена інформація з посиланням на заступника голови Чернівецької міської організації «Спілка Чорнобиль» Манолія Желєзного щодо наміру перекриття руху вулицею Руською у Чернівцях 2 жовтня під час візиту на Буковину Патріарха Кирила. Таку обіцянку, йшлося у повідомленні, начебто дали афганці, чорнобильці та діти війни, які протестують проти прийняття у другому читанні законопроекту «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень».