У Папієва вже не приховують, що рятують книгарні від загарбання Михайлішиним

У Папієва вже не приховують, що рятують книгарні від загарбання Михайлішиним

12.01.2013, 16:01

Принаймні самий такий висновок випливає зі слів в.о. начальника управління з питань внутрішньої політики Чернівецької ОДА Богдана Онуфрика  під час обгрунтування необхідності звільнення Наталії Барановської з посади директора книгарні «Наука».

«Оскільки питання реорганізації книгарень спричинило так багато конфліктів і набуло неабиякого резонансу в буковинському суспільстві, - сказав Богдан Онуфрик на другому пленарному засіданні сесії облради 25 грудня 2012 року, - постараюся коротко зупинитися на історії питання. Попри те, що йдеться про книжку, розмова має бути спокійною і прагматичною. Тому що за великим рахунком насправді йдеться про збереження книгарень комунальної власності у Чернівцях. (…) Другим пунктом рішення обласної ради  про реорганізацію книгарень, який на мій погляд є найважливішим,  заборонено відчуження приміщень, в яких перебувають книгарні. Депутати також проголосували за збереження мережі та профілю реорганізованих підприємств книжкової торгівлі. (…)  Шановні колеги! Я не випадково стою на цій трибуні і кажу про ці речі. Справа в тому, що якщо ми зволікатимемо з виконанням цього рішення ми в найближчому часі справді почнемо втрачати комунальні книгарні. Я хочу застерегти, що на грані банкрутства один з найбільших магазинів «Художня книга», який нарощує борги, на черзі у нас «Каменяр», «Наука». Таким чином ми можемо опинитися у ситуації, коли з цими книжковими магазинами станеться те, що вже сталося з магазином «Чернівцікнига».  Чернівецька міська рада, як власник приміщень, через суд вже забрала приміщення цього магазину. На черзі у нас приміщення видавництва «Прут», яке так само має борги.  Приміщення цього видавництва так само висить у повітрі і міська рада через суд може його забрати. Тому нам справді треба  подумати, як врятувати мережу книготоргівлі».  

Примітка BukNEWS:

Директором книгарні «Каменяр» до її реорганізації був Едуард Добжанський.  Людину, яка довела до передбанкуртного стану навіть власний магазин, влада призначила головою комісії з припинення діяльності комунальних книгарень шляхом їх реорганізації і створення обласного комунального підприємства "Буковинська книга". Вибір, що й казати, красномовний. Тим часом з успішнішою колегою пана Добжанського, тією ж Мариною Лібановою, депутати просто не продовжили контракт.

Згідно з останніми повідомленнями з "фронту" книжкового протистояння, ставка держмита по заяві щодо забезпечення позову в Господарському суді м. Києва становить 1700 грн. без сплати суддя не постановить ухвалу, що призупинить дію рішення щодо реорганізації книгарень. Сума на даний момент непідйомна для директорів магазинів.

1


КОМЕНТАРІ (2)

не тупіть: "під час обгрунтування необхідності звільнення Наталії Барановської з посади директора книгарні «Букініст»."

avatar

Grygorii

12 січня 2013 12:14

Був онуфрик брехуном, брехуном ы залишився!

avatar

Чернівчанин

12 січня 2013 23:16