У Осачука планують відмовитися  від «клаптикового» ремонту доріг: голів ОТГ вже попередили

У Осачука планують відмовитися від «клаптикового» ремонту доріг: голів ОТГ вже попередили

17.01.2020, 23:38

Про це від час наради з головами ОТГ - Глибоцької, Волоківської, Чагорської, Тереблеченської, Герцаївської, Острицької, Великокучурівської, Новоселицької, Мамалигівської, Магальської, Хотинської, Недобоївської, Клішковецької, Сокирянської, Вашковецької та Новодністровської - повідомили у "будинку з левами". 

Бачення обласної державної адміністрації полягає в тому, щоб відмовитись від «клаптикового» ремонту, а перейти до системного утримання доріг області.

Крім того, є бачення про те, щоб передати дороги загального користування місцевого значення районного підпорядкування у підпорядкування ОТГ. Відповідне звернення направлено до Кабінету Міністрів України, в якому враховано потребу змоги їх фінансового утримання.

Головам ОТГ запропоновано розглянути можливість взяти на баланс громад зазначені дороги, оскільки саме на місцях їх утримання може здійснюватись найбільш ефективно. Також потрібно враховувати, що в першу чергу потрібно ремонтувати ті дороги, які ведуть до опорних закладів середньої освіти.

 

1