'У обласній раді створено коаліцію колишніх регіоналів з ура-партіотами з ЄС та новою партією 'Єдина альтернатива', яка грає разом з ОПЗЖ', - Бурбак

"У обласній раді створено коаліцію колишніх регіоналів з ура-партіотами з ЄС та новою партією "Єдина альтернатива", яка грає разом з ОПЗЖ", - Бурбак

22.12.2020, 19:47

Народний депутат двох скликань Максим Бурбак в інтервю програмі «Постфактум» на телеканалі ТВА відкрив таємниці кулуарних домовленостей новообраних місцевих депутатів.

– Гаразд, прорахунки в роботі Чернівецької районної ради можна списати на відсутність досвіду. Але ж наша обласна рада, яка за попередньої каденції вміла розглядати десятки питань порядку денного за півдня, до чого теж  були претензії, цього ж разу 2 дні обирала собі голову…

"Іван Мунтян, з якого журналісти колись глузували за те, як він веде сесії, буде видаватися взірцем роботи  "

– Сприймайте як факт те, що кожен склад ради – гірший за попередній. Це – депрофесіоналізація всієї країни. Тому те, що колись глузували журналісти з Івана Мунтяна, як той веде сесії, ще буде видаватися взірцем роботи. Тому що те, що зараз робиться у Чернівецькій обласній раді, як проходила ця «коаліціада» і «спікеріада», мені нагадало найвиразніші приклади візантійщини. Коли з трибуни лунають заяви на кшталт «ми – партіоти, не будемо грати на партію влади, офіс президента нас заганяє голосувати за «слуг народу» – це заява ЄС, то куди ж вас заганяють?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбаку цікаво, як голова Чернівецької районної ради - колишній правоохоронець буде співпрацювати зі своїм заступником Середюком, який є фігурантом кримінального провадження про хабарництво

"У обласні раді створено коаліцію колишніх регіоналів з ура-партіотами з ЄС та новою партією "Єдина альтернатива", яка грає разом з ОПЗЖ" 

– У нас є коаліція ОПЗЖ (колишні регіонали) з ура-партіотами з ЄС. Це закріплення реваншу регіоналів у Чернівецькій області. У голосуванні за голову обласної ради є ОПЗЖ, ЄС, Єдина альтернатива (нова партія, яка грає разом з ОПЗЖ – цікаво) і Аграрна партія. І Аграрна партія, яка не набрала першості за кількістю депутатських мандатів, має голову обласної ради за підтримки Європейської солідарності. Пані Олю Кобевко, як Вам у коаліції з колишніми регіоналами, які судилися з Вашим батьком? Комфортно?

– І хочу пояснити – так звані Віденські домовленості 2014 року, де було, за інформацією ЗМІ, узгоджено з Фірташем, що Петро Порошенко йде на посаду Президента, а Володимир Кличко – на посаду Київського міського голови – продовжуються у ракурсі Чернівецької області. Цикл пройшов – 10 років.

–  Я згадую, коли був депутатом Чернівецької обласної ради у 2010 році і з Михайлом Папієвим, який тоді був головою ОДА і керівником партії регіонів в області, підголосовували «Наша Україна» з Кулішем. Тепер те саме – 10 років пройшло і вже знову Папієв Михайло Миколайович, але вже тепер з новим, молодим поколінням «Нашої України» – Блоком Петра Порошенка – Михайло Вікторович Павлюк.

- І тепер мені цікаво, як Михайло Вікторович Павлюк, який був в.о. голови Чернівецької ОДА, мав публічні конфлікти з головою Сокирянської райради, сьогодні так щиро проголосував і його фракція віддала голоси за представника «Аграрної партії». Це – справжнє обличчя Європейської солідарності у Чернівецькій області. Ще одне підтвердження ми отримаємо, коли буде розподіл посад у Чернівецькій міській раді.

–  І коли вони почнуть розказувати, що вони не давали голоси за голову облради і все це – таємне голосування – не треба. Ви вже своє обличчя показали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбаку прикро, що Роман Клічук, який каже, що "Єдина альтернатива" виграла вибори до міської ради, тому повинна мати свого секретаря, такий самий принцип не сповідує в обласній раді" 

"За "Слуг народу" не голосуєте, але за "слугу" через аграріїв голосуєте"

- Чому це негативно для області? По-перше, усіх виборців ЄС ввели в оману цим голосуванням з ОПЗЖ за аграріїв, керівником яких є Василь Козак, син якого – у «Слузі народу» у Верховній раді.  Ви за того "слугу" не голосуєте, але за "слуг" через аграріїв голосуєте. Для області це буде погано, тому що партія влади, яка набрала найбільшу підтримку виборців і отримала найбільше мандатів, заслуговує мати свого спікера. Якби голова обласної ради був від «Слуги народу», то це б сприяло кращій комунікації між Чернівецької областю і урядом чинним та монобільшістю у Верховній раді.   

Джерело: http://bukovyna.com.ua/koalitsiia-v-oblasnij-radi-ievropejska-solidarnist-opzzh/

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак пояснив, що Клічук і Павлюк підставили Осачука під звільнення і перетворюють Чернівці на задвірки

1