У Новодністровську місце Лутчака посів Нажига

У Новодністровську місце Лутчака посів Нажига

23.11.2021, 19:01

У Чернівецькій області секретар Новодністровської міської ради Василь Лутчак написав заяву про дострокове припинення повноважень.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомили депутати міської ради, які сьогодні вранці зібралися на чергове засідання.

Так, до порядку денного сьогоднішньої сесії міськради включено два питання, які стосуються відставки Лутчака – "Про дострокове припинення повноважень секретаря Новодністровської міської ради" та "Про обрання секретаря Новодністровської міської ради".

Як повідомила у Facebook депутатка міськради Анастасія Жалюк, ці два питання розглянуть наприкінці сьогоднішньої сесії.



За інформацією депутатів міськради, Василь Лутчак вирішив скласти повноваження секретаря ради у зв’язку з переходом на нову роботу в Києві.

Хто такий Василь Лутчак

Він депутат Новодністровської міської ради, позапартійний. Народився 17 жовтня 1984 року. До обрання секретарем міськради працював директором приватного підприємства "Мехтрансбуд".

Нового секретаря міськради призначили шляхом таємного голосування. 18 депутатів проголосували "за", а один проголосував "проти". Кандидатуру Ігора Нажиги запропонувала голова громади Наталя Цимбалюк, 23 листопада.

"За моєю пропозицією, як МГ запропоновано на секретаря Новодністровської міської ради Нажигу Ігоря Михайловича і рада підтримала мою пропозицію , за що дякую!" - пише Наталя Цимбалюк на своїй сторінці у Facebook.

- Сьогодні цікавий, продуктивний і важливий день!!! - прокоментував власне обрання на посаду Ігор Нажига

Секретар міської ради Василь Лутчак склав повноваження за особистим бажанням. Міський голова Наталя Цимбалюк запропонувала мою кандидатуру!!! І більшість депутатів це підтримали!!!????
Дуже вдячний всім за довіру!!! Обіцяю не підвести та працювати на благо громади!!!????
Дуже приємно отримувати масу вітань (а від знаючих справжнього стану в країні, навіть співчуття????), та хочеться прояснити подробиці подій:
1. Василь Миколайович, за власним бажанням склав повноваження і це його право!!!
2. Наталя Олександрівна подала мою кандидатуру без будь якого тиску зовні!!!
3. На депутатів теж ніхто не впливав і не шантажував!!!
Тому це дійсно унікальний випадок, коли колеги змінюють один одного в добровільний і абсолютно демократичний спосіб!!! Конструктивно і без політичних баталій!!! Це дуже дикий випадок для окремих громад, та це справді так!!!????
Тож тут немає інтриг, образ чи конфліктів!!!
І це в черговий раз підкреслює, що саме Новодністровська громада, це та громада, в якій може мати місце демократичний процес розвитку та становлення європейської громади!!! Тому за нами майбутнє!!! І за нами прогрес!!!????
І як би не прикро це було для наших «доброзичливців», ми рухаємося вперед і прагнемо справжнього розвитку, а не симуляції даного процесу!!!
Щиро дякую за співпрацю!!! Попереду більше!!!???? Спільно зможемо більше!!!????

Ігор Нажига народився 14 травня 1988 року. Є депутатом міськради Новодністровська, обраним від політичної партії "Європейська солідарність". Раніше був заступником міського голови Новодністровська. У 2020 році балотувався на посаду міського голови Новодністровська й набрав понад 6% голосів.

Зауважимо, що передній секретар, Василь Лутчак, подав у відставку через те, що переходить на іншу роботу в Києві.

З 24 листопада він офіційно призначений позаштатним радником міського голови міста Новодністровськ (про це видано розпорядження МГ та вручено офіційне посвідчення) і далі продовжує роботу в раді, як депутат, - йдеться в дописі Наталі Цимбалюк.

Джерело: molbuk.ua та http://mtrk.com.ua/

1