У неділю відбудуться перші місцеві вибори депутатів та голови Кадубівецької територіальної громади

У неділю відбудуться перші місцеві вибори депутатів та голови Кадубівецької територіальної громади

28.12.2019, 12:03

Для волевиявлення громадян 29-го грудня створено територіальну виборчу комісію та п’ять виборчих дільниць.

 Зокрема, місцеві вибори відбудуться у селах Кадубівці, Кулівці, Репужинці та Хрещатик. Співробітники Заставнівського відділення поліції забезпечили охорону бюлетенів під час їх доставки до виборчих дільниць.

 Поліцейські оперативного штабу цілодобово контролюють ситуацію, пов’язану з процесом волевиявлення громадян. Начальник Заставнівського відділення поліції разом із заступником провели інструктаж щодо дій правоохоронців під час виборів.

 Поліцейським доведено заходи особистої безпеки, наголошено про дотримання дисципліни і законності. Також під час інструктажу змодельовано ймовірні ситуації з порушення виборчого процесу та наведено алгоритм реагування на них.

 Поліція Буковини нагадує: передвиборна агітація закінчується о 24-й годині останньої п’ятниці перед днем виборів. Завтра, 28-го грудня, та у день виборів будь-яка інформація щодо кандидатів буде вважатися порушенням чинного законодавства.

 Відповідно до статті 212-10 Кодексу України про адміністративні порушення, здійснення передвиборної агітації поза встановленими строками карається штрафом на громадян від 30 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від 50 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1