«У нашому театрі є набагато цікавіші актори, ніж Данілін, тому не хочу втягуватися у дискусію, яку нам нав’язують», - Людмила Скрипка

«У нашому театрі є набагато цікавіші актори, ніж Данілін, тому не хочу втягуватися у дискусію, яку нам нав’язують», - Людмила Скрипка

04.09.2012, 22:52

Сьогодні, 4 вересня,  у приміщенні Чернівецького академічного облукрмуздрамтеатру імені Ольги Кобилянської  відбулася прес-конференція директора театру Юрія Марчака та художнього керівника Людмили Скрипки. Під час спілкування керівництва театру з журналістами  присутній на ній депутат Чернівецької обласної ради Віталій Ткачук несподівано  також поставив своє запитання.  Депутат поцікавився у директора театру Юрія Марчака чи буде виконано рішення суду, який поновив на посаді звільненого з театру артиста драми Івана Даніліна. Тема викликала жваву дискусію, яка місцями трохи нагадувала навіть добру сварку.

Раніше, нагадаємо,  Віталій Ткачук оприлюднив заяву на захист Івана Даніліна, який звернувся до нього  як до депутата обласної ради, а згодом  і кандидата у народні депутати України. «Сподіваюся, що після оприлюднення рішення Апеляційного суду, який задовольнив  скаргу п. Даніліна про поновлення на роботі та висвітлення цієї проблеми у ЗМІ керівництво обласного музично-драматичного театру перегляне свою поведінку та відреагує на ситуацію так, як годиться», - йшлося у тексті депутатського звернення.

Людмила Скрипка: «…певно ніде в світі  немає  жодного художнього керівника, який хотів би зробити щось погане  в тому творчому колективі, в якому він працює. Навпаки, кожний керівник зацікавлений представити свій колектив якнайкраще. Але якщо в театрі є якісь зміни, переміни, то це також нормально. Потрібно, щоб в колектив вливалася нова жива кров, буває, звісно, коли люди працюють на одному місці по 70 років, а буває пропрацює місяць-п’ять-десять і йде. І це також нормально. Це живий організм, це живі люди… І зараз я не хочу, і те саме закликаю зробити і Юрія Михайловича, втягуватися у дискусію, яку ви хочете нам нав’язати. Тому що я  переконана, що в нашому театрі є набагато цікавіші актори – народні, заслужені… До речі, за останніх чотири роки наші актори отримали чотири звання – три заслужених артистів України і одне  звання народного артиста. І ми пишаємося своїми акторами… Якщо ви прийдете на будь-яку репетицію, які відбуваються сьогодні в театрі, побачите ту атмосферу, в якій працюють актори, то у вас зникнуть всі інші питання. Тому що одна справа язиком молоти, а інша – плуга перти. А все що стосується цього актора ще в стадії  опрацювання судом, тому на будь-які питання з цього приводу ми не будемо відповідати. Ми все сказали».

Юрій Марчак: «Я дуже вдячний, що нарешті депутат обласної ради, яка є нашим власником, звернув свою особисту увагу до роботи театру з середини театру… Але судячи з того, що ви питаєте, можливо, ви не до кінця поінформовані про реальний стан справ…  На даний момент цю справу ще розглядає касаційний суд в місті Києві. Щойно буде прийнято рішення - його оголосять. Тут немає ніяких прихованих ситуацій, тут ніхто нічого не приховує…»

1


КОМЕНТАРІ (3)

Пора змінювати керівництво театру! Театр це хивий організм, і він повинен розвиватись, а не сидіти в містечковому болоті лише тому, що ним керують такі як Марчак і Скрипка. Пора міняти сиарі мешти!

avatar

знаючий

04 вересня 2012 23:03

Данилин великолепный артист!Жалко, что его выжыла из театра Скрипка, у которой уровень професионализма гораздо ниже, чем у Ивана Данилина. Театр не развивается. То что ставит Скрипка - это ужасно .

avatar

театрал

04 вересня 2012 23:12

Коли творчі люди починають відповідати, як чиновники, це значить вони стали чиновниками. Скрипка и Марчак відповіли, як затятті чинуши, перевели стрілки, зробили вигляд, що нічого не сталося і вони тут не причому. Геть з театру до контор. Там такі потрібні. А у театрі - ні.

avatar

чичичитач

05 вересня 2012 08:28