«У нас на культуру завжди не вистачає грошей», - депутат міськради Чернівців

«У нас на культуру завжди не вистачає грошей», - депутат міськради Чернівців

22.08.2016, 20:56

Зробити Чернівці привабливими для туристів і залучити більше коштів на сферу культури – такі завдання ставить перед собою кандидат на посаду начальника управління культури Чернівецької міськради, депутат міськради від фракції "Народний контроль" Юлія САФТЕНКО

Про це депутат повідомила у коментарі кореспондентові molbuk.ua

- Для мене культура ніколи не була чужою, - запевняє Юлія Сафтенко. - Скільки себе пам’ятаю, постійно брала участь у культурних заходах. Я бачу, як відбуваються фестивалі і як живуть інші. І наші Чернівці не гірші. У нас настільки талановиті люди, гарне місто. Вважаю, що чиновникам треба більше чути громадськість. 

Ю. Сафтенко зауважує, що довго працювала над проектом програми розвитку культури в Чернівцях. 

-Концепцію для конкурсу писала не одну ніч, - каже депутат. - У ній зазначила багато того, що би хотіла змінити, вдосконалити у місті. Наприклад, за кожним парком хочу закріпити якийсь фестиваль. Ми настільки туристично привабливі, але, на жаль, щось десь пропускаємо. У нас завжди є щось важливіше за культуру: економіка, дороги, старі мережі, які потрібно ремонтувати, комунальні установи, які потерпають від банкрутства… А на культуру чомусь не вистачає грошей. Треба до неї якось підійти з іншого боку, підключити громадськість. Щоби культура була не жалюгідною, а гоноровою. І у Чернівцях для цього є величезні можливості. 

Нагадаємо, невдовзі відбудеться конкурс на заміщення вакантної посади начальника управління культури Чернівецької міськради. 

Прийом заяв уже завершився, він тривав з 14 липня по 14 серпня. До участі в конкурсі запрошували фахівців з відповідною вищою освітою і стажем роботи у цій сфері на керівних посадах не менше трьох років. Також для конкурсу потрібно представити концепцію розвитку культури в Чернівцях обсягом до 20 сторінок. 

Наразі свої кандидатури подали троє: депутат Чернівецької міськради Юлія Сафтенко, співачка, колишній керівник департаменту суспільних комунікацій Чернівецької ОДА Марина Тимофійчук і лідер чернівецького рок-гурту "Гуцул Каліпсо" Богдан Федчук.  

Згідно регламенту, перше засідання конкурсної комісії має відбутися через десять днів після завершення терміну прийому документів. Під час нього розглядають подані документи. А вже на другому засіданні – співбесіда з кандидатами, під час якої комісія заслуховує публічні презентації проектів програм розвитку закладів культури на один і п’ять років.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (6)

В кого з трьох є відповідна вища освіта і стаж три (!!!) роки на керівних посадах ???

avatar

!!!

22 серпня 2016 20:11

Усі фантазують, але ніц не розуміють

avatar

22 серпня 2016 20:13

Скільки стажу у новопризначеної міністтра МОЗ ? То у містечкового чиновника скільки має бути стажу ???

avatar

???

22 серпня 2016 20:41

Весомый аргумент )))))

avatar

до ???

22 серпня 2016 20:42

Давай оголосим конкур на керівника хірургічного відділення....без стажу...без відповідної освіти....і хай фантазує....наприклад, це буде географ...який доречі Палацом зараз керує......і нехай розвалюють все, що ми вже маємо, своїми проектами і .т д...

P.S. хоч один політик виконав свої передвиборну програму..жоден...так що чекає лише гіршого...нічого не зміниться

avatar

Буде гірше в 100 раз

22 серпня 2016 21:19

Географ глобус пропил.

Это точно...вы правы, будет хуже в 100 раз...  это аксиома- хуже дурака только дурак с инициативой (((((( пусть разваливают. Как говорится, чим бы дети не тешились,  аби не вешались

avatar

23 серпня 2016 01:13