У Михальчі влада готова виділити землю під храми обом ворогуючим громадам, але котра з них має будуватися вони мають вирішити між собою

У Михальчі влада готова виділити землю під храми обом ворогуючим громадам, але котра з них має будуватися вони мають вирішити між собою

14.04.2021, 16:17
З ініціативи голови Кам'янської ОТГ було зібрано представників 2-ох релігійних громад УПЦ та ПЦУ для діалогу, присутніми також були священники обох громад та представники правоохоронних органів. Метою даної зустрічі було обговорення конфліктної ситуації щодо храму. Про це повідомляє Михальча. Свято-Успенський храм УПЦ.
 
На даний момент  фактичними користувачами храму є релігійна громада УПЦ. ПЦУ змушена служити у палатці. Ця церква також володіє капличкою святого Георгія Победоносця у центрі с.Михальча.
 
Першим виступив касир храму у Михальчі, який коротко розповів про історію подій, які відбулися протягом 2-ох років, починаючи зі зборів 10.02.2019 р,  відкриття представниками ПЦУ дверей храму 01.11.2019,  і сутичками під храмом 12.12.2020 р. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Від ПЦУ пролунала пропозиція почергово служіння в храмі, але, з їх же слів, митрополит Чернівецько-Буковинської єпархії Владика Мелетій, маючи розмову з ними у палатці сказав, що питання почергового служіння може розглядатися, тільки не в Михальчі. Також ПЦУ говорили, що отець Ювеналій, ведучи діалог у тій же палатці, сказав, що почергового служіння бути НЕ може.
 
Голова ОТГ запропонував землю для будівництва храму, готовий надати земельні участки обом громадам, але хто повинен будуватися ми маємо вирішити між собою.
 
Неодноразово представники ПЦУ наголошували, що у нас правова держава, так дійте законним способом, не трощіть храм.
 
Гарними прикладом, на думку вірян,  є с.Заволока, там ПЦУ храм забрала, а Чернівецько-Буковинська єпархія збудувала новий, за 15 місяців.  
1