У Михайлішина розказали чи є життя в 'Чернівцях' без Забродського (оновлено)

У Михайлішина розказали чи є життя в "Чернівцях" без Забродського (оновлено)

10.12.2012, 14:28

Сьогодні, 10 грудня 2012 року, у Чернівецькій міській раді відбулася прес-конференція «Кінотеатр «Чернівці»:сьогодення та перспективи». Директор кінотеатру "Чернівці" Інга Маковецька, яку призначив на цю посаду секретар міської ради Віталій Михайлішин місяць тому, запевнила, що "підняття цін на квитки поки що не заплановане", - повідомляє molbuk.ua. Також розповіла під час прес-конференції, що кінотеатр “Чернівці” вже має обладнання для перегляду фільмів у 3D-форматі. Обладнання вже змонтоване, також у кінотеатрі встановили новий, найбільший в Чернівцях екран шириною 18,4 метри, який має високу відбиваючу властивість. Щодо перспектив, сказала, що у кінотеатру є великі площі, які можна здавати в оренду. Або відкривати заклад, який приноситиме додатковий прибуток.  Є два холи, де можна розмістити кінобари. У кіноіндустрії 30 % доходів приностять саме кінобари. Ще одна ідея - зробити єдиний в місті кіномистецький центр.

Колишній керівник кінотеатру "Чернівці" загнав заклад у непосильні борги. Цей факт, як повідомляє citi.cv.ua, констатувала директор установи Інга Маковецька. Біда в тому, що колишній керівник уклав кредитний договір, який не під силу комунальному підприємству. Також пані Маковецька підтвердила той факт, що минулоріч екс-директор кінотеатру їздив до Одеси на фестиваль і витратив одномоментно третину річного бюджету установи.

Колишній керівник Прокоп'єв, купуючи нове устакування, завів кінотеатр у фінансове ярмо. Кредит на 2 роки, а платити немає звідки.

- Попереднім керівництвом Прокоп'євим було укладено договір про постачання цифрового обладнання. Це було не зовсім прораховано фінансово, бо кінотеатр сідає на дно, виплатити зобов’язання по договору не зможе. Кінотеатр у скрутному становищі, - зазначила Інга Маковецька, директор КП "Кінотеатр Чернівці".

Вартість обладнання, котре дозволяє дивитись фільми у 3Д - 1 400 000 гривень. Як підприємтво буде викручуватись - питання відкрите. Та точно знають, що ціну на квитки піднімати не будуть. Один із варіантів: на великих площах холу облаштувати кінобар, а це у світовій індустрії приносить до 30% від загальних прибутків. 

Порушення фінансової дисципліни з боку Прокоп'єва Маковецька не коментує. Проте, випадок, коли одна його поїздка вартувала третини річного бюджету кінотеатру, підтвердила.

- Перше питання: я не буду і не можу коментувати рішення керівництва щодо звільнення Прокоп'єва. Друге: про те, що колишній директор їздив на кінофестиваль в Одесу і на це було витрачено третину доходу за рік - такий факт був, він існує. Він їздив, - сказала І.Маковецька.

Кадрова політика на підприємстві залишиться незмінною. Інга Маковецька пообіцяла зберегти колектив, поки свого слова дотримується.

 Місяць тому, нагадаємо, в місті розгорівся скандал навколо кінопалацу "Чернівці". Колишній керівник закладу пан Прокоп'єв оприлюднив аудіозаписи, на яких директор іншого чернівецького кінопалацу ім.О.Кобилянської Василь Забродский обговорював перспективи подальшого розвитку  комунального підприємства, яким є "Чернівці". Після скандалу, секретар міської ради Віталій Михайлішин призначив керівником підприємства Інгу Маковецьку. Як повідомила тоді прес-служба мерії, Чернівецька міська рада вольовим рішенням припинила істерію, розпочату окремими політичними силами, навколо кінотеатру «Чернівці» щодо передачі цієї споруди одному з бізнесменів міста.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Кінобар, ларьок, булочну, що ще придумає їхня рагульська фантазія. Дайте цій директорці пару гривень, хай поїде у відрядження в якийсь кінотеатр іншого міста, подивитися там ціни, умови і головне кількість відвідувачів. Може хоч тоді пройде комплекс базарного мислення, не знає як керувати, лиш про здачу площ думають...
avatar

Микола

10 грудня 2012 20:17

Маковецька ти набита безграмотна дура, тобі тільки дай щось то ти зразу   засреш, тебе з райради виперли як безграмотну то тепер ПОЦ приютив де ти  бєстолоч хуйнею страдаєш, Всі знаємо що обладнання 1 040 000 гривень вартує, ти хочь знаєш яка різниця в цих цифрах, але ти тупа податкова кансилярка яка сосала у екс керівника податкової. А річний бюджет кінотеатру станосить біля 3 млн. грн. тоді ця поїздка мала бути 1 млн.грн. це ще раз доказує що ти БЕЗГРАМОНТА ДУРА... У тебе розуму не вистачає керувати підприємством понаводила із собою в кінотеатр таких самих диблів Зварунів і ко, який перестав "Мужиком бути", іди у ПОЦа відсоси може розуму прибавиться...

avatar

Васька

10 грудня 2012 22:14