У Михайлішина планують розірвати договір оренди з інвестором чернівецького аквапарку

У Михайлішина планують розірвати договір оренди з інвестором чернівецького аквапарку

29.01.2013, 20:18

Виконком рекомендував не продовжувати з київською фірмою "Глобус 2020", яка мала спорудити аквапарк в Чернівцях, договір оренди земельної ділянки розміром 3 га на вул. Донбасівській. Це на місці колишнього пляжу на річці Прут. І це попри те, що ця фірма вже вклала у будівництво кілька мільйонів гривень, заклала фундаменти. Інвестору вдалося завершити основні роботи. А на закінчення будівництва  коштів не вистачило. Як повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua про це сьогодні під час прес-конференції повідомив депутат міської ради Олексій Каспрук. Який поважний інвестор захоче мати справу з такою владою питання, вочевидь, риторичне, - резюмував він.

В аквапарку планувалися басейни для дорослих та дітей з водяними гірками, готель, ресторан, кафе, атракціони, спортзал, зал для дискотек, майданчики для відпочинку і занять спортом, паркінг. Тут також хотіли спорудити найбільший у Чернівцях нічний клуб. Ескізний проект будівництва аквапарку обговорили та ухвалили на засіданні містобудівної ради ще 2007 року.

 Водночас на підсумковій прес-конференції 24 січня 2012 року, нагадаємо, голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв обіцяв, що цього (2012. - ред.) року у Чернівцях з’явиться аквапарк.

- Вночі повернувся з Києва, де спілкувався з новим міністром фінансів Валерієм Хорошковським. Також вчора відбулася зустріч з представниками великого бізнесу, зокрема із Дмитром Фірташем, - розповів губернатор. - У плані — добудова цього року аквапарку. Це буде ще одне моє зобов’язання. Обласна влада буде сприяти, щоб бізнес відчував себе комфортно у Чернівецькій області, щоб інвестиції були захищені. Гадаю, 2012 року ми відкриємо аквапарк у місті Чернівці.

Інвестувати добудову аквапарку у Чернівцях, як повідомляла тодішній начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Чернівецької ОДА Ганна Мальона, мав вінницький бізнесмен Володимир Продивус. Володимир Продивус — власник компанії “Мостобуд”, президент Національної Федерації боксу України. На сайті Володимра Продивуса у розділі “Біографія” зазначено, що “особисто пройшовши через жорсткі університети вуличного виховання, він добре розуміє, як важливо забрати юне покоління з підворіть. Тому щедро фінансує молодіжні, спортивні, освітні програми і допомагає людям похилого віку”.

1