У Михайлішина хотіли через суд заборонити чернівчанам підписуватися проти Януковича

У Михайлішина хотіли через суд заборонити чернівчанам підписуватися проти Януковича

26.10.2011, 20:29

Чернівецький окружний адміністративний суд своєю постановою від 25 жовтня 2011 року відмовив Чернівецькій міській раді в задоволенні адміністративного позову щодо заборони розміщення в м.Чернівцях інформаційних наметів Політичної партії «Фронт змін». Позов було подано виконавчим комітетом Чернівецької міської ради до Чернівецького окружного адміністративного суду навіть без повідомлення про це відповідача – голову обласної організації Політичної партії «Фронт змін» Бурбака М.Ю.

Підставою позову про заборону на встановлення агітаційних наметів Політичної партії «Фронт змін» Чернівецька міська рада вважає неправильне та невчасне повідомлення органів місцевого самоврядування про встановлення агітаційних наметів. Третьою особою на стороні позивача виступало Управління Міністерства внутрішніх справ України у Чернівецькій області, представник якого на суд не з”явився.

В інформаційних наметах політичної партії «Фронт змін» проводиться збір підписів в рамках акції «Україна проти Януковича». На сьогодні на Буковині зібрано понад 10 тисяч підписів, -  повідомили "BukNEWS" у прес-службі Чернівецької обласної організації Політичної Партії «Фронт Змін».

Буковинці підписуються проти Януковича щопівторихвилини
18.10.2011, 15:31

За годину один активіст "Фронту змін" зібрав 40 автографів буковинців, які підписалися на листівці "Україна проти Януковича!" І лише двоє людей відмовилися залишити свої автографи, та й то тільки через те, що поспішали у справах. Якщо так піде далі, то за місяць – два (включно з вихідними) доки триватиме ця всеукраїнська акція активісти політичної партії теоретично зможуть назбирати від 30 до 40 тисяч підписів буковинців. Водночас організатори акції, окремо підкресливши, що акція є довгостроковою, відмовилися назвати кількість підписів, на яку розраховують вийти на теренах краю. "Два місяці - це тільки початок. А загалом акція – довгострокова. Підписи зовсім не є для нас самоціллю. Так ми висловлюємо свою думку, свій протест, що ми проти Януковича", - пояснив член ради Чернівецької облорганізації політпартії "Фронт змін", керівник депутатської групи у Чернівецькій облраді Сергій Юлик.

Наразі намети, де можна знайти відповідну листівку з прикінцевою заявою "Я голосую ПРОТИ вас! Я проти Януковича!" і поставити свій підпис розміщено у п'яти точках Чернівців, Новодністровську, усіх райцентрах та селах області. В обласному центрі, наприклад, намети працюватимуть на Центральній та Соборній площах міста, в районі "Гравітону" (вул. Руська, 248), у Садгорі (вул.Івана Підкови, 3) і нарешті на розі проспекту Незалежності – вулиці Стасюка. З метою уникнення фальсифікацій та появи фальшивих листівок, на оригінальних вказано вихідні реквізити: відповідального за друк, друкарню і тираж 50 тисяч екземплярів. Для розміщення кожного намету у влади спеціально отримали дозвіл. Орендна плата за розміщення одного такого намету на території Чернівців у розмірі від 100 до 500 гривень на місяць (залежно від місця) надійде до міського бюджету.

"Акція має на меті довести, що переважна більшість українців налаштовані проти нинішнього президента і проти такої влади. Особисті підписи громадян на листівках мають засвідчити президентові, яка значна кількість людей насправді налаштована проти нього, його політики і дій. І якщо Україна проти Януковича, то він, звісно, повинен піти. Ми не перевіряємо у людей жодних документів, якщо хтось не хоче вказувати прізвище, це також не є перешкодою для того, щоб залишили під листівкою свій підпис. Це несуттєво. Ми довіряємо кожній людині, і, дякувати Богові, люди довіряють нам!", - запевнив Сергій Юлик. У що переросте акція її чернівецькі організатори сказати поки що не готові. "Вірю, що до чогось ми прийдемо. І те, до чого ми прийдемо, буде кращим за те, що ми маємо тепер", - констатував Сергій Юлик.

Сергій Юлик також закликав всі опозиційні сили бути в цей час разом з "Фронтом змін" і приєднатися до акції "Україна проти Януковича!" Цей заклик, за словами Сергія Юлика, він озвучив сьогодні публічно вперше. "Сьогодні ми вже знаємо, що буковинці насправді думають про президента, - запевнив активіст "Фронту змін". Ми вже декілька днів тісно спілкуємося з людьми, тому впевнено можемо стверджувати: на Буковині багато людей проти цієї влади. Навіть політичні опоненти нашої політичної сили. Але тільки разом нам вдасться підняти дух і відродити віру громадян".

Розпочалася акція "Україна проти Януковича!", нагадаємо, 12 жовтня. Першим подібну листівку підписав лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк.

У друкарні ТОВ "Буковинський видавничий дім" правоохоронці здійснили позапланову перевірку
 Джерело: mtrk.com.ua

У друкарні ТОВ "Буковинський видавничий дім" правоохоронці здійснили позапланову перевірку. Послугувала цьому заява депутата обласної ради від Партії Регіонів. Останній хотів з"ясувати правомірність друку листівок акції "Україна проти Януковича", які замовила друкарні опозиційна сила "Фронт змін". Предметом же перевірки працівників управління по боротьбі з економічною злочинністю стало дотримання вимог Закону України "Про авторське право та суміжні права".

ТОВ "Буковинський видавничий дім" друкує 90% газет області, а також видання сусідніх західний областей. Вперше тут правоохоронці здійснили перевірку дотримання вимог Закону України про авторські і суміжні права. Причиною їх візиту стала заява депутата обласної ради .

З власних джерел ми з’ясували, що заяву подав депутат обласної ради від Партії Регіонів Матвій Куцак. В нього виникли підозри стосовно листівок акції "Україна проти Януковича", які тут друкувалися.

Матвій Куцак, депутат обласної ради від "Партії Регіонів": «Я звернувся особисто до начальника УМВС з цього приводу».

Написав депутатське звернення Матвій Куцак і редакції газети "Молодий Буковинець" - співзасновнику ТОВ "Буковинський видавничий дім".

Матвій Куцак: «як депутат обласної ради у відповідність до ЗУ про доступ до публічної інформації я звертаюсь з проханням повідомити чи відповідають дійсності наведені у листівках вихідні дані та за які кошти були надруковані екземпляри ось таких листівок».

Директор ТОВ "Буковинський видавничий дім": «Листівки "Україна проти Януковича" я підтверджую друкували ми , але згідно договору з ГО "Фронт змін" підписаний мною і паном Каспруком, ми діяли згідно закону, вихідні дані є, написано кількість, хто друкував, відповідальний за друк, все згідно закону, тобто я відповідаю за друк. Я розумію свою відповідальність і люди , які приносять матеріали розуміють свою».

Предметом же перевірки у правохоронців були не листівки, законніста дотримання вимог ЗУ про авторські права та суміжні права. Встановили вони на місці одне порушення - використання неліцензійної версії "Windows" на комп’ютерах, які в друці не задіяні. Працівники УДСБЕЗ запломбували сім системних блоків. Суму збитків встановить компанія "Microsoft".

Олексій Каспрук, "Фронт змін": «Мені здається особисто, що дотримання законодавста в сфері збереження авторських прав - це обов’язок міліції постійний, управління має працювати щоденно над цим , а не тільки за певними запитами невідомих депутатів облради здійснювати такі перевірки саме в тих типографіях, де друкувалися такі матеріали».

Пан Куцак стверджує, ці листівки та інші друковані матеріали акції "Україна проти Януковича" несуть недостовірну інформацію: «Звичайно , якщо друкується от така листівка, маючи хоча б якісь дані, то така я б сказав ганебна листівка, яка друкується абсолютно підпільно без всяких вихідних даних і це розповсюджується серед людей, не всі розумють про те, що тут написано, це на мій погляд є відкритий заклик до непокори, до непризнання діючого президента і тієї влдаи, яку ми з вами обрали».

З цього приводу ми поспілкували з політологом Ігорем Гаврадою. З його слів, ця листівка - форма політичного вираження, яка відображає позицію партії: « Ця листівка нічим особливим від інших якихось форм політичної агітації чи форм вияву політичного протесту не відрізняється , тобто мається на увазі, ані особливо стилістичного, ані змістовного, тобто говорити про те, що ця листівка містить в собі, наприклад, чи заклики до повалення конституційного ладу чи заклики проти людини, мені здається , що про це не має підстав говорити».

Перевірка ТОВ "Буковинський видавничий дім", де друкувалися дані листівки ще триває. Поки її не завершать, жодних коментарів в управлінні по боротьбі з економічною злочинністю не даватимуть. Чернівецький репортер відслідковуватиме нову інформацію.

Таїсія Гросу. Телеканал Чернівці.