У місцевих бюджетах Чернівецької області не вистачає грошей на дитячі садочки, культуру, перинатальний центр

У місцевих бюджетах Чернівецької області не вистачає грошей на дитячі садочки, культуру, перинатальний центр

10.02.2015, 11:59

Станом на 9 лютого у Черінвецькій області затверджено 216 бюджетів із 286. Про це повідомила начальник департаменту фінансів Чернівецької ОДА Єлизавета Пушко-Цибуляк.

- Прийняті бюджети є збалансовані за доходами та видатками, дають можливість забезпечити оплату праці вчителям, лікарям, соціальним працівникам бюджетної сфери, передбачають часткове оновлення медобладнання та заходи для нормального функціонування бюджетної сфери, – сказала посадовець.

Водночас, за її словами, існують і певні проблеми із формування місцевих бюджетів. Так, в окремих районах зафіксована недостатність фінансування дитячих дошкільних установ та закладів культури на загальну суму майже 55 млн. грн.

- Необхідність у додаткових коштах на утримання загальноосвітніх шкіл за рахунок субвенції складає майже 19 млн. грн. Не вистачає коштів і на фінансування малочисельних сільських рад (35 млн. грн.) та на продовження будівництва перинатального центру у Чернівцях (70 млн. грн.), – цитує Єлизавету Пушко-Цибуляк прес-служба ОДА.

1