У місті Сторожинець та у Вижницькому районі незаконно перевозили лісодеревину

У місті Сторожинець та у Вижницькому районі незаконно перевозили лісодеревину

09.09.2021, 21:53
Співробітники поліції вилучили у порушників транспортні засоби та вантаж. Наразі слідчі поліції вирішують питання щодо відкриття кримінальних проваджень за фактами виявлених правопорушень, а також накладення арешту на вилучене майно.
  
Зокрема, під час проведення комплексних оперативно-пошукових заходів, спрямованих на протидію злочинам у лісовій галузі, оперативники  підрозділу захисту інтересів суспільства і держави обласного управління Нацполіції викрили незаконне перевезення лісоматеріалу породи «бук».
 
Так, сьогодні, 9 вересня, у Сторожинці поліцейські зупинили вантажний автомобіль «МАЗ» під керуванням місцевого жителя, який перевозив деревину. Водій надав правоохоронцям документи про походження вантажу, в яких зазначалися недостовірні відомості щодо фактичного об’єму лісоматеріалу, його породи, виду і класу.
 
Також співробітники поліції встановили причетність до злочинної діяльності посадових осіб ДП «Сторожинецьке ЛГ». А саме ­- до внесення недостовірних відомостей до супровідних документів.
 
У діях зловмисників вбачаються ознаки кримінальних правопорушень, передбачених статтями 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 366 (Службове підроблення) та 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.
 
Ще одне незаконне перевезення лісодеревини викрили співробітники Вижницького районного відділу поліції. Під час відпрацювання території села Бережонка поліцейські виявили вантажівку «ГАЗ», якою 28-річний житель села Коритне перевозив колоди бука, не маючи відповідних дозвільних документів.
 
Слідчі районного відділу поліції вирішують питання про відкриття за цим фактом  кримінального провадження за статтею 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.
  
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
1