У міськраді видають бажане за дійсне?

У міськраді видають бажане за дійсне?

20.10.2011, 22:44

46,2% опитаних чернівчан задоволені роботою Чернівецької міської ради, - повідомили в прес-центрі Чернівецької міської ради

Саме такими є результати опитування, яке проводили фахівці Центру євроатлантичної інтеграції та безпеки ЧНУ ім.Ю.Федьковича і міського центру культурно-освітніх ініціатив «Метасвіт». За словами соціологів, які неодноразово проводили подібні опитування у Чернівцях, вперше за останні роки зафіксований такий високий показник довіри жителів Чернівців до міської влади.

На запитання, як ви оцінюєте діяльність голови міської ради, більше 30% респондентів позитивно оцінили роботу Віталія Михайлішина.

Майже 49% опитуваних визнали, що міська рада вирішує проблеми соціально-економічного розвитку мікрорайонів, де вони проживають.

З тих проблем, які їх турбують у повсякденному житті мешканці Чернівців виділили наступні: 46,6% - якість медичної допомоги, 31,9% - проблеми зайнятості та працевлаштування, 28,3% - робота комунальних служб, 25,3% - робота транспорту.

Щодо того, які нагальні проблеми у місті треба вирішувати негайно, думки чернівчан також розділилися: більше 46% респондентів вважають, що міській владі необхідно навести лад зі збором та вивозом сміття, майже 40% - переконані, що треба вирішити проблему освітлення міських околиць, близько 30% опитуваних вважають, що необхідно модернізувати комунальні підприємства міста та підвищити їх конкурентоспроможність.

Натомість портал molbuk.ua днем раніше повідомив, що якби дострокові вибори мера Чернівців відбулися наступної неділі, 35,8 відсотка чернівчан віддали б голоси за колишнього мера Миколу Федорука. 7,2 відсотка проголосували б за секретаря міськради Віталія Михайлішина.

Такими є результати соціологічного опитування, проведеного 3-9 жовтня Центром євроатлантичної інтеграції та безпеки ЧНУ та міським центром культурно-освітніх ініціатив «Метасвіт». Опитано 800 респондентів віком від 18 років. Похибка – 5 відсотків.

– Відсоток тих, хто не піде на вибори, зменшився. Раніше результати опитування демонстрували 11 відсотків. Показник «Не підтримую жодного» залишився на тому ж рівні, що і 2006 року, – каже Наталія СТРЕЛЬЧУК, директор Центру євроатлантичної інтеграції та безпеки, доцент кафедри політології та державного управління ЧНУ.

Згідно з результатами опитування, третина чернівчан не довіряє жодному з політиків чи громадських діячів міста. 15 відсотків довіряють Миколі Федоруку. Секретареві міськради Михайлішину довіряють 4,6 відсотка. Ще 15 відсотків довіряють іншим політикам.

– Опитані називали прізвища депутатів міськради, яким довіряють. Це Степан Ленігевич та Василь Ткач. Показово те, що 2006 року чернівчани не могли пригадати жодного прізвища депутатів, – каже Н. Стрельчук.

Чернівчан також просили оцінити діяльність керівників фракцій у міськраді. Третина опитаних вважає, що працюють політики посередньо. Однозначно позитивно, на думку чернівчан, працює керівник фракції «Фронту змін» Олексій Каспрук. Так висловилися 12 відсотків опитаних. Ще 12 відсотків вважають, що однозначно негативною діяльністю займається керівник фракції Партії регіонів Георгій Ходоровський. Також 40 відсотків опитаних вважають, що жодна з політсил не вирішує наболілі проблеми міста.

– Варто замислитися керівникам фракцій і партій. Адже коли політичні сили йшли на вибори, демонстрували інші результати, – коментує Н. Стрельчук.

Загалом діяльність депутатів міськради понад 70 відсотків респондентів оцінюють негативно – вважають, що працюють депутати неякісно та неефективно. Лише чотири відсотки респондентів називають роботу обранців ефективною та якісною. (Ольга ГНІДАН)


Якби вибори відбулися вже (%)

Віталій Михайлішин – 7,2.

Микола Федорук – 35,8.

Інший кандидат – 22,89.

Не підтримую жодного – 13,2.

Не піду на вибори – 8,11.

Важко відповісти – 12,8. 



КОМЕНТАРІ (5)

avatar

Igor Voronych

20 жовтня 2011 21:58

Нє, ну що неясно?!? В мерії оприлюднили якийсь один пункт опитування, видно вирваний з контексту. А на порталі Мб те саме дали ширше. Купа питань опосередковано перетинаються між собою. Доповнюють одне одного. Очевидно, що ширший звіт Мб більш правдиво передає картину. Значить мерія таки бреше!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar

Уважний

21 жовтня 2011 10:07

Мерія останнім часом тільки те і робить, що бреше. Там якісь тупі в прес-службі працють.  Вони хоча б журналісти? чи  такі ж нєдоразумєнія як і Михайлішин. Хоча б намагались якось хитріше подавати інформацію, щоб була більш достовірною, а то обмежені вкрай в своїх інтелектуальних можливостях. Хоча слово інтелект для Подкідишева і К.аж ніяк не підходить.Це для них - недосяжна річ.

avatar

Олег

21 жовтня 2011 12:19

Панове читачі. Я підтримую інформацію, яку висвітили на офіційному порталі міської ради. Натомість журналісти МБ вирвали свої дані з контексту і некоректно їх оприлюднили. Тому саме дані міської ради вважаю більш коректними!

avatar

Стрельчук

09 листопада 2011 15:46

О, пані Стрельчук озвалася! Впізнаю принципових науковців. Якщо пішла така жара, то вже відверто напишіть, що це замовлення на опитування вам сам Михайлішин замовляв. І ви ну аж ніяк не могли показати замовнику погані цифри. А кляті журналюги знову вам калим зірвали. Бо Непорозуміння не розрахувався. Але ви не переймайтеся, він взагалі слабо орієнтується у тому, що навколо нього діється. Може, й не помітить вашого проколу з тими цифрами.

avatar

Уважний

10 листопада 2011 17:38