У Міжнародний день лісів на зустрічі зі школярами лісівники Буковини розповідали про свою роботу

У Міжнародний день лісів на зустрічі зі школярами лісівники Буковини розповідали про свою роботу

21.03.2018, 18:14

Сьогодні, 21 березня, у світі відзначають Міжнародний день лісів, встановлений за рішенням ООН, зокрема, для привернення уваги громадськості до зеленого багатства планети. 

Традиційно у цей день буковинські лісівники зустрічаються зі школярами, щоб розповісти їм про ліси краю, про свою роботу, про заходи, які вживають для відновлення, збереження лісових екосистем.

Такий урок-зустріч для учнів 9-10 класів гімназії м. Новоселиця, у рамках «Тижня біології та екології», провів сьогодні головний лісничий ДП «Новоселицьке державне лісництво АПК», лісівник з багаторічним стажем Юрій Дубчак (на фото). 

Світлина від BukNews.

«На нашій планеті понад 1,6 млрд. людей безпосередньо залежать від здорового стану лісів, до їх числа входять близько 2 тисяч корінних народів і народностей, невід’ємно зв’язавши свій побут, культуру і світосприйняття з унікальними багатствами лісу, – розповів Юрій Дубчак. – Для нашої Буковини ліси відіграють велике значення. Піклуються про них спеціалізовані підприємства – держлісгоспи і лісництва, де працюють спеціалісти лісового господарства».

Головний лісничий нагадав, що кожного року Міжнародний день лісів проходить під різними галсами. У 2018 році його відзначають під гаслом «Ліси та населені пункти».

А до лісівників Старожадівського лісництва, що входить до складу Сторожинецького держлісгоспу, школярі самі завітали у гості. 

Агітбригада «Лісівники», що діє при Народному домі села Стара Жадова, виступила у лісництві з програмою «Ліс – скарбниця життя» (на фото).

Світлина від BukNews.

«Ставимо собі за мету поглибити знання підростаючого покоління про значення лісу в природі та житті людини, дати школярам, студентам корисні поради щодо бережливого ставлення до лісу, а також пропагувати серед молоді ідеї стійкого розвитку екосистем, розвивати творчі здібності, екологічне мислення», – зазначає ініціатор створення агітбригади та її керівник Наталя Грицюк, яка працює дитячим бібліотекарем у Народному домі Старої Жадови.

Колектив Старожадівського лісництва щиро подякував організаторам за виховання любові та бережливого ставлення до природи і лісу.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецького ОУЛМГ.

1