У Міжнародний день демократії в Чернівцях пікетували антидемократичну міську раду

У Міжнародний день демократії в Чернівцях пікетували антидемократичну міську раду

16.09.2011, 17:53

Пікет, на який прийшли понад 300 буковинців, організували Комітет опору диктатурі, до якого входять 11 політичних партій та громадські організації, ініціативна група «Спільними зусиллями врятуємо Чернівці» та профспілка захисту підприємництва в м. Чернівці.

Попри численний мітинг біля Ратуші, в якій кілька місяців тому всупереч законам, Конституції та волевиявленню чернівчан було відправлено у відставку міського голову, з міської влади до мітингувальників ніхто не вийшов. Зате в терміновому порядку за годину до мітингу на цій же площі почали організовувати танцювальний майданчик для учасників молодіжного телепроекту. Мітингувальники розцінили це як провокацію влади, але сприйняли з гумором – адже в результаті про мітинг опозиції дізналися ще більше людей.

Серед плакатів з політичними вимогами («Руки геть від Тимошенко», «Свободу Юлії Тимошенко», «Ні політичним репресіям», «Демократія – найвища цінність суспільства») були й ті, які стосувалися безпосередньо міста: «Обіцянки-цяцянки нашої міської влади»,  «Депутатів Чернівецької міськради – на звалище історії, «Маленький Париж – не для великого дерибану». Городяни таким чином висловили незадоволення владою.

З Днем демократії учасників мітингу-пікету і перехожих вітали виступами представники політичних сил і громадських організацій. Аксіому з Конституції, що джерелом влади в Україні є народ, нагадав зібранню голова міської організації партії ВО «Батьківщина» Юрій Скорейко. Як і те, що попри цю декларацію, народ так і не є владою… Тож він закликав протистояти утискам демократії, політичному переслідуванню лідерів опозиції та опозиційних рухів. «Чернівці – європейське місто, і ми, чернівчани, не дамо сплюндрувати його європейські самоврядні традиції», - лунало над площею.

 Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»